02172019Huvudnyheter:

MENINGAR OCH REFLEKTIONER OM HUR VI FORMAR VÅR VÄRLD OCH VÅRT VARANDE, I DET STORA OCH DET LILLA, I DET AVLÄGSNA OCH DET NÄRA

Fartfylld Anka vingklippt av polis

Att K Anka ibland handlar i klammeri med polisen är välkänt. I närmast varje nummer av tidningen som bär hans namn finns det exempel på detta.

En annan känd Anka, Anders ”Ankan” Bergman har länge spelat rollen av att vara höjd över varje misstanke. Inställningen har närmast varit den som Jan Guillous hjälte Hamilton har. Nu är kanske inte Anders ”Ankan” Bergman så hjältelik. Även  om han är minst lika hemlig som Carl Gilbert Hamilton. Dessutom rinner kritik lättare av en ”Anka” än en greve.

För någon vecka sedan färdades Värmdös egen ”Anka” i sitt Ankeborg, dvs det vi andra talar om som Ingarö. Färden gick efter Ankans eget huvud. Han passerade en skola, en kommunal skola. En sådan som ”Ankan” är extra ansvarig för. Hastighetsbegränsningen var 30 kilometer i timmen. Det hindrade inte Ankan från att hålla en betydligt högre hastighet. Polisen uppmärksammade det hela och rubricerade det som fortkörning. Inte bara svetten rann av ”Ankan”. Det gjorde även de 2.800 kronor som fortkörningsboten löd på.

Man kan undra hur klokt det är av en ledande politiker att inte ha mera koll på hastighetsmätaren än vad ”Ankan” hade. Det talas inte sällan om att politiker ska föregår med gott exempel. Hade ”Ankan” haft över 0,2 promille hade han fått avgå. Nu händer sannolikt ingenting.

Elaka tungor hävdar att ”Ankan” åkte vägen bara för att uppleva hur mycket eller mindre 17 är. För så stor i öre är nämligen den skattesänkning som ”Ankan” kommer att presentera i den budget som lär bli hans sista.

Andra menar bara att den fartfyllda ”Ankan” bara blev vingklippt av en polis.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar