04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Koaltionens torsdagsmys med förhinder

Hänt i Värmdö

Tänk er reklamfilmen med chipsen. Temat är fredagsmys. Någon av killarna undrar var brudarna är. Inte en gång utan flera.

Den styrande koalitionen i Värmdö skulle ha torsdagsmys i stället. Myset var inspirerat av reklamfilmen, kunde man tänka. Ett antal kommunalråd och nästankommunalråd hade samlats för mys. Man hade kommit överens om något. Det var en budget. Eftersom den varit hemlig länge var det få förutom de som satt i mysrummet som hade någon aning om vad den innehöll.

På det här myset fanns det godis och frukt. Man väntade besök. Då menade man inte oväntat besök från sådana som denna tidning. Det skulle komma journalister, hade man tänkt.

Miljöpartiet fanns med på myser trots att många undrat om de verkligen skulle dyka upp. Stämningen var på närmast topp. Trots att ingen hade fått vad man önskat. Den som kanske fått minst var mannen bakom budgeten, Anders ”Ankan” Bergman. Det han var stolt över var att man kommit överens. Borta var de våta drömmarna om en presskonferens tillsammans med den tidigare folkpartiledaren, Bengt Westerberg. Det blev inte ens en antydan om något cirkus Cirkör. Cirkus hade det varit under hela budgetprocessen.

Nu satt man förväntansfulla. Snart skulle de komma, journalisterna. Det gick ett tag till. Någon nallade en inte på en godisbit. I stället var det havrekakor som  var menade för gästerna som skulle lyssna och ställa frågor. En annan bet hårt i ett äpple som var surare än förväntat. Gänget som satt där var helt för sig själv.

I korridoren utanför passerade politiker och tjänstemän. Några undrade säkert vilken typ av möte man hade inne i rummet med godis av både det reella och virtuella slaget. Dörren var öppen. Så denna dag var det inga hemligheter som avhandlades.

Det gick ytterligare en tid. Inga gäster hade anlänt. Så småningom skulle det visa sig att det skulle bli något så ovanligt som en presskonferens utan press. Hur är en fest utan gäster? Hur en presskonferens utan press är kan man också undra?  Någon måste ju äta det man köpt. Ingen verkade vilja ha havrekakorna. Några åt glupsk både sura äpplen och bananer med oklart gifitgt innehåll

Att denna veckas stora nyhet blev att ”Ankan” kört för fort retade honom. Att denna veckas stora kommunnyhet blev två kommunalråds fortkörning och ett nästankommunalråds fortkörning gnagde. Man hade ju så mycket att berätta och ingen ville lyssna där och då. I vart fall ingen av de som man ville skulle lyssna. Någon tänkte, ”var är brudarna”? Andra funderade på varför man inte köpt godis i stället eller jordnötter. Någon längtade efter vanliga chips. Fredagsmys är fredagsmys. Det fungerar inte på en torsdag, suckade någon.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar