04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Trafikfrågor i Värmdö och landstinget

Den skakiga Värmdökoalitionen har råkat ut för en alldeles intern kollision. I kommunstyrelsen kunde de styrande inte ena sig om ett yttrande till trafikverket om prioriteringar när det gäller Värmdötrafiken. Nacka Värmdö Posten berättar mer, länk.

Kommunalrådet Malin ”Måsen” Åberg Aas och hennes miljöpartister ville inte ha en fyrfältslösning på ”Grisslingerakan”. Hon vill också att det ska vara avgifter på Skurubron.

I vanliga fall löses den här typen av konflikter på så sätt att frågor inte kommer upp eller så kompromissar man för att skapa enighet. I det här fallet fanns inga sådana behov från miljöpartiets sidan. Man gjorde gemensam sak med socialdemokraterna och åsamkade den majoritet man själva sitt i ett nederlag. Att kommunstyrelsen ordförande Monica Pettersson inte var glad över detta är ingen överdrift. En ledande moderat som inte vill citeras med namn menar att man nu får fundera på att slänga ut ”miljöpartiet”. Det har spräckt koalitionen, säger den ledande moderaten.

Samtidigt kan man undra hur Värmdös miljöpartister tänker. Yvonne Blomberg är miljöpartist och den som tillsammans med Anders ”Ankan” Bergman ”sydde” ihop koalitionen. Hon sitter numera i landstingets trafiknämnd. Värmdöpolitiken har hon lämnat.

I kväll behandlas frågan om upphandlingen av skärgårdstrafiken. En fråga som gett upphov till många kontroverser. Vågmästare i frågan lär bli miljöpartiet. Christer G. Wennerholm behöver vänner för att ”vinna” frågan. En del av de vanliga vännerna verkar nämligen svika honom.

Kritiken mot upphandlingen har varit hård från olika grupperingar. Flera av dem med bas i Värmdö. Mot denna bakgrund blir det extra intressant att se vilken sida som får Yvonne Blombäcks röst.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar