04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Centern på Värmdö ger upp?

15, 16 eller 17 medlemmar finns kvar. Knappt hälften är aktiva. Trots detta hade partiet 3 fullmäktigeledamöter och ersättare till dessa. Nu är bara 2 ordinarie kvar. I valet 2010 var medlemstalet  mer än dubbelt så stort. Partiet ökade antalet röster med 50% i valet 2010.

Slitningar i olika dimensioner har gjort att det bara finns spillror kvar av partiet. Ordföranden Krister Malmqvist menar att allt är Per Ankersjös fel. Andra talar om en kultur som gör att medlemmarna inte får publicera sig offentligt innan styrelsen godkänt detta. Ytterligare någon talar  om den negativa inverkan partiet grand old man Hans Lindqvist har.

Den mest profilerade centerpartisten Henrik Paulsen att lämnade partiet. Ett öppet brev där styrelsen meddelade offentlig att man inte hade förtroende för honom var droppen.

Nu verkar det som om nästa centerpartist söker nytt parti. Ina Ununger eller Irene Ununger som hon officiellt heter lettar ny plattform inför nästa val. Det är uppenbarligen inte centern. En person med insyn i processen säger att hon är trött på centern och centerpartisterna på Värmdö- Hon har enligt uppgifter till Mårtenssons meningar inlett dialoger med andra lokala partier för att representera dem i valet 2014. Mårtenssons meningar har pratat med centralt placerade centerpartister som menar att Ununger riskerar uteslutning om detta kan ledas i bevis.

Krister Malmqvist, ordförande för Värmdöcentern är förvånad över uppgifterna, men dementerar inte att så kan vara fallet. Han menar också att partiet har en stor utmaning. Medlemmarna har en hög medelålder. Det lär bli svårt att fylla en kommunfullmäktigelista med bara 15 medlemmar.

Den 71 årige Hans Lindqvist är numera partiet mest profilerade namn. Han hoppas på en plats på EU-parlamentslistan för centern. Sannolikheten för detta är dock låg. Även Lindqvist går nämligen i otakt med stora delar centerpartiets centrala ledning.

Under lång tid har partiet inte haft någon länk från Värmdö kommun hemsida, vilket numera är åtgärdat. Allt fler undrar om partiet ställer upp i kommunfullmäktigevalet 2014

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar