04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Målarfärg i stället för kvalitet för Kvarnbergsskolan

Mårtenssons meningar har tidigare avslöjat att kostnaden för att bygga om Kvarnbergsskolan blir mycket dyrare än beräknat, länk. Budgeterade 75 miljoner blev mellan 150 och miljoner. De ledande koaltionspolitikerna ville lägga locket på för att som det kan uppfattas inte störa budgetbehandlingen.

Att det behövs mer modern skolkapacitet i Gustavsberg är klart. Den enklaste och det mest ekonomiska är sannolikt att bygga ut någon av den nuvarande moderna skolorna i området.

Att sälja Kvarnbergskolan och för pengarna bygga en ny skola är självklart ett lockande alternativ. Att använda en byggnad i fabriksstaden är ett annat alternativ.

I en tjänsteskrivelse föreslår nu kommundirektören att Kvarnbergskolan i stället ska målas om och att man byter golv. Av uppgraderingen av skolan blir inget av. I stället blir det fastighetsunderhåll för uppskattningsvis mellan 6-10 miljoner kronor.

Det grundläggande problemet med att få tillräcklig och modern skolkapacitet i Gustavsbergsområdet löser inte  förelaget. Någon lär säkert tala om kapitalförstöring i stället. Ärendet behandlades av kommunstyrelsens fastighetsutskott under måndagen.

Mårtenssons meningar har sökt det ansvariga kommunalrådet för ekonomi Anders ”Ankan” Bergman för en kommentar utan framgång.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar