04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Spricka i koalitionen tätad av sig själv

Folkpartiet i Värmdö hade möte i måndags. Anders ”Ankan” Bergman avtackades för sina insatser. En del av dem som var med på mötet lämnade det med en märkligt känsla. Det var något speciellt med tillställningen.  Någon beskriver det som med en anstrykning av obehag. Samtidigt var det svårt att sätta fingret på vad.

Vid mötet klargjordes vem som kandiderade till vad. En kandidat till kommunalrådsposten i Värmdö som presenterade sig var folkpartiets ordförande Fredrik Sneibjerg. En annan kandidat är den hemlige Allan Sooman. Mellan dessabåda lär det bli kamp.

Det som förbryllade var Fredrik Sneibjergs deklaration att han inte ville ha med kristdemokraterna i en styrande koalition, om han fick bestämma. Det skapape inga direkta reaktioner. I vart fall inte på ytan. Några av deltagarna på mötet var dock förvånade över Sneibjergs deklaration.

Inför kommunstyrelsemötet i onsdags tog Sneibjerg kristdemokraternas ledare, pastor Dozzi avsides. Han ville själv meddela budskapet, så att Dozzi inte skulle nås av det ”ryktesvägen” så som pastorn refererar samtalet.

Fredrik Sneibjerg förnekar dock att mötet överhuvudtaget ägt rum.

Det finns dock personer som bekräftar att man sett de båda herrarna i ett rum ensamma inför kommunstyrelsemötet. Huruvida mötet rörde sig om en närmast religiös rit mellan Fredrik ”Broder Tuck” Sneibjerg som bekant är en munk och Stefan ”Pastorn” Dozzi går inte att utröna. Att mötet inte avslutade med Pax Vobiscum står dock klart. Pastorn hade när han lämnade mötet en röd färg i ansiktet som skulle gjort vilken socialdemokrat som helst avundsjuk.

Pastorn blev både förvånad  och förbannad. Budskapet från Sneibjerg var närmast en krigsförklaring. detta förmedlades vidare till medlemmarna i kristdemokraterna.

I en  intervju med Mårtenssons meningar säger Fredrik Sneibjerg att han varit emot kristdemokraterna som samarbetspartners i början av veckan. Numera, dvs på torsdagen har han tänkt om. De är välkomna som samarbetspartners även om han blir kommunalråd är numera budskapet.

Det är uppenbarligen som vanligt. Att vara liberal är att vara kluven. Tydligare än så kan inte Sneibjerg illustrera detta.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar