04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Stavsnäs Vinterhamn: Anka agerar så det blir kalkon

Cirkusen kring inte bara Cirkus Cirkör fortsätter.

Nu är det frågan om förvärvet av Stavsnäs Vinterhamnar som skapar turbulens i Värmdöpolitiken. Ärendet behandlades av kommunstyrelsen som är en sort kommunens regering i går. Att två av ledamöterna under behandlingen av detta ärende kommunicerade på sociala medier har vi rapporterat om i en annan artikel, länk.

Det ställdes många frågor. Inte så många svar gavs. Därför beslöt man sig för att bordlägga frågan.

Märkligt nog ska man först i detta sena skede ta fram en oberoende värdering av bolaget. Några av underlagen ville inte den föredragande, finanskommunalrådet Anders ”Ankan” Bergman ens vilja kännas vid. En av de närvarande kommenterade till Mårtenssons meningar efteråt och menade att man fick nästan känslan av en att det finns en hemlig postgång. Det kommer brev som inge vill ha och utan avsändare. Hur kan det komma sig? Märkligt nog hamnar de som beslutsunderlag. Någon måste gripa den hemlige och falske postmästaren och hindra hans framfart.

En av de mera pikanta detaljerna stod Anders ”Ankan” Bergman för. Han har som bekant beslutat att hemligstämpla det underlag, den ”företagsbesiktning” som kommunens revisionsbolag KPMG gjort. Han menar att det allmänna intresset skulle skadas om innehållet kom ut. Under mötet visade sig att Ankan själv ruvade på rapporten i sammanträdesrummet. Man får undra om det var inför kläckningen av affären?

Inte nog med det han läste högt ur rapporten. Mötet med kommunstyrelsen var inte bakom stängda dörrar.

Kvalificerat hemlig

På så sätt gjorde ”Ankan” en riktig kalkon. Hela rapporten är nämligen sekretessbelagd. Det innebär att innehålls inte får röjas av någon. Inte av någon typ av fågel.

Ankan själv verkade se sig som tuppen i hönsgården som stod över lagen. Det Ankan gjorde är straffbart. Sannolikt ett brott som skulle ge dagsböter.

Mårtenssons meningar har utan framgång sökt Anders ”Ankan” Bergman för en kommentar.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar