04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Troll i Värmdöpolitiken och pristävling

Värmdöpolitikerna Fredrik Sneibjerg och Max Ljungberg ber nu sina kollegor om ursäkt.

I ett mail till samtliga kommunstyrelseledamöter och ersättare ber man om ursäkt. Ursäkten är en smula märklig eftersom man ber om ursäkt för något man inte menar sig ha gjort.

Mårtenssons meningar har tagit del av mailet. Så här lyder det:

Hej kollegor i kommunstyrelsen!

Under senaste mötet, den 9 oktober, deltog vi i en konversation på facebook där vi riktade skämtsamma kommentarer till varandra. Eftersom det kan ha uppfattas annorlunda av era andra som närvarade vid mötet, vill vi be om ursäkt till de som eventuellt uppfattat att det var riktat mot dem. Vi kommer i framtiden ha full koncentration på mötet, pågående debatterna och voteringarna.

Med vänlig hälsning Max Ljungberg Fredrik Sneibjerg ledamot/ersättare i Kommunstyrelsen Värmdö kommun

Ledande aktörer i Värmdöpolitiken har vänt sig till Mårtenssons meningar efter publiceringen av trollartikeln. Man är nöjda med att Mårtemsssons meningar har uppmärksammat vad en del kommunpolitiker gör under sammanträdena. Det som avslöjats är inte bra.

I samtal med Mårtenssons meningar menar man Värmdöpolitiken börjar bli en sorts Ankeborg. I spetsen finns Anders ”Ankan” Bergman. Han har ett antal juniora ankor. Dessa borde rimligen kallas Knatte, Fnatte och Tjatte.

Uppslagsverket wikipedia beskriver dessa små ankor så här:

”Knattarna bor med Kalle i ett hus i Ankeborg, på adressen Paradisäppelvägen 111. De är exakt likadana till utseendet, men har olika färg på mössorna: enligt Disney har Knatte röd keps, Fnatte blå och Tjatte grön, men enligt Egmont har Knatte blå keps, Fnatte grön och Tjatte röd.

Det händer dock att de byter kläder. Ibland har en av dem gul mössa. Tecknaren Carl Barks berättade vid sitt besök i Stockholm 1994 att han själv inte hade en aning om färgen på Knattarnas mössor, eftersom han inte skötte färgläggningen. Han betraktade dem snarast som en person. De går i Cornelius Knös-skolan i Ankeborg och i klass 3a. Även deras personligheter är i princip identiska, och ofta avslutar de varandras meningar, vanligt särskilt i de äldre serierna.

Namnet på deras pappa är okänt men deras mamma heter Dumbella ”Della” Anka enligt Don Rosas släktträd från början av 1990-talet. Enligt Ted Osbornes och Al Taliaferros serie från oktober 1937 är dock Della Kalles kusin (ändrat till syster i senare svenska publiceringar, står ”cousin” i det amerikanska originalet), medan Knattarna är Kalles brorsöner (originalet: ”nephews). Taliaferro antyder därmed att Della inte är Knattarnas mamma eftersom ens kusin normalt inte är mamma till ens brorsöner.

Enligt filmen ”Donald’s Nephews” från 1937 är Knattarna Kalles brorsöner (”nephews”) och Dumbella Duck Kalles syster (”sister”). Brevskrivaren (Della i serien, Dumbella i filmen) skickade iväg Knattarna till Kalle efter att en av dem smällt av ensprängladdning (enligt 1978 och 2004 års svenska publiceringar av serien, kallas ”a giant firecracker” i det amerikanska originalet) under pappans stol. Trots att Kalle först (i Al Taliaferros serier) flera gånger försökte skicka hem dem har de sedan dess bott hos honom. Om han adopterat dem, och vart deras föräldrar tagit vägen, har aldrig diskuterats i serien.”

Vem som är den tredje av dessa juniorknattar kan man undra över? Vem som har vilket namn är en annan fråga man kan undra över.

Mårtenssons meningar utlyser därför en pristävlig.

Vem i Värmdös kommunstyrelse är Knatte, Fnatte ocg Tjatte. Skicka in namn och motivering. Vinnaren får en middag på temat Anka.

Bidragen skickas till martensson@martenssonsmeningar.se Vi behandlar bidragen konfidentiellt och publicerar namnet på vinnaren först efter godkännande av denne. Motivering och vem som har vilket namn publicerar vi däremot.

Bidragen ska vara Mårtenssons meningar tillhanda senast den 28 oktober 2013

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar