04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Anders ”Ankan” Bergman Värmdös egen ”Slösa”

Den hemliga rapporten från revisionsbyrån KPMG om Värmdö Hamnars prestigeförvärv av Stavsnäs Vinterhamn AB blir allt mindre hemlig.

I början hemligstämplades hela rapporten. Sedan släppte man rapporten, men hemligstämplade delar av den, länk. Vid kommunstyrelsens möte i denna vecka fanns inget hemligt kvar. Nu är hela rapporten offentlig.

Så här i efterhand undrar man hur de två ansvariga resonerat? Inget nytt har nämligen hänt som borde ändra synen på hemligstämpeln.

När man ser vad som hemligstämplats blir man än mer konfunderad. Anders ”Ankan” Bergman och Michael Larkner har inte varit på offensiven när det gäller svar på berättigade frågor, trist nog. De kan nog bättre.  I stället har det varit undanflykter och mörkläggning som varit melodin. Offensiva har man bara varit när det gäller att få igenom affären till vilket pris som helst och i detta fallet till dubbla priset. Möjligen kan man säga att regi Bergman är signumet för vad som hänt. I vart fall återfinns de klassiska svordomarna från den Bergman som numera blickar ned över världen från himlen.

Vid kommunstyrelsens möte ville inte majoriteten ge ett uppdrag till kommundirektören att försöka sänka priset. Det skulle vara dyrt, verkade Anders ”Ankan” Bergman resonera. Uppenbarligen var det inte hans egna pengar.

Värmdö kommuns egen finansminister, Anders ”Ankan” Bergman fortsätter att göra skäl för smeknamnet ”Slösa”. Vid kommunfullmäktiges möte gällde det att klubba en investeringsbudget som gör det möjligt för Värmdö kommun att spendera nästan ofattbara 175 miljoner kronor på vad kommunalrådet Malin ”Måsen” Åberg Aas kallar för en ”kulturfabrik”. Detta är självklart ingen prioriterad kommunal verksamhet. Det är kommunal lyxkonsumtion av politikerna. Ett fall för SlösO, slöseriombudsmannen.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar