04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Fem kvinnor i toppen för moderaterna?

I Värmdö har medlemmarna inte fått valresultatet i den moderata försöksnomineringen. Däremot har Mårtenssons meningar fått ta del  av uppgifter som berättar om de som placerat sig högst upp på listan. De första fem namnen är kvinnor.

Den stora överraskningen är  att kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson inte toppar listan. Pettersson påminner om Fredrik Sneibjerg vill men har inte riktigt förtroendet. Resultatet i nomineringen bord få Monica Pettersson att träda tillbaka. En av dem som aktivt verkat för att Monica Pettersson inte ska toppa listan är tidigare kommunstyrelseordföranden Lars Erik Alversjö. Han talar om att det är dags för förnyelse inom moderaterna i Värmdö.

Statsrådet Hillevi Engström håller alla dörrar öppna. Om hon inte får fortsätta vara minister kan man bli riksdagsledamot eller kanske kommunstyrelseordförande? Som minister har hon inte rosat marknaden. Statsministern gav henne sparken. Sedan var det så lyckligt att en annan minister inte ville var kvar i rampljuset. Så klarade sig Engström kvar i regeringen.

Maria Ros Jernberg har gjort ett bra jobb som ordförande i den moderata partiföreningen. Att vara kommunstyrelsens ordföranden är det inte säkert att kapaciteten räcker till för.

Den femte, Marie Bladholm har potential. Frågan är om hon är mogen att leda moderaterna i Värmdö politiskt 2014 eller 1018.

Det som är notabelt är att inga män finns med högst upp på listan. Kanske är det dags för varannan herrarnas i Värmdö?

Här är försöksnomineringens första fem namn enligt Mårtenssons meningars källa:

1. Deshira Flankör

2. Maria Ros Jernberg

3. Monica Pettersson

4. Hillevi Engström

5. Marie Bladholm

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar