04132021Huvudnyheter:

Om Kristdemokrater och Robinsson

Vem som står högst i rang är aldrig svårt att veta i kristdemokraterna. Det är alltid Jesus. Han är så populär att denne man inte återfinns på valsedeln. Vem som kommer efter honom är det däremot svårt att veta. Inte riktigt, i Värmdö vet man att det är Stefan ”Pastorn” Dozzi som kommer främst efter Jesus. Många i kristdemokraterna gillar honom. Inte lika populär som Jesus, men överlägset mest populär bland människorna i kristdemokraterna.

Räcker det inte med att veta detta?

Inte riktigt säger några. Ett antal medlemmar i kristdemokraterna ställde upp i provvalet. En del av dem hade hoppats få visshet om sin popularitet. De fick de inte. Valberedningens ordförande den politiskt sakkunnige Ulrik Lindren tyckte inte att mötet med de lokala medlemmarna var tillräckligt viktigt för att dyka upp. Vem som stod var på listan fick anstå. Inte ens något litet exel ark fick man.  Han prioriterade bort mötet. I stället spekulerades det om vem som hamnade var. Lindren själv sägs har kommit som nummer två. Som nummer tre lär den tidigare lokals ordföranden Helene Reduthe ha hamnat. Det är samma Reduthe som avsagt sig sin ersättarplats vid första mötet i kommunfullmäktige.

I en kommentar till Mårtenssons meningar säger Clarence ”Teflonmannen” Örhammar på en knastrig telefonlinje i bil mot Uppsala att han inte gillar provval. Med små partiet blir det som Robinsson, en serie som Örhammar ”hatar”. Provvalen plockar fram det sämsta hos folk. Själv har han inte ens någon lust att vinna ett öråd. Han siktar inte på att bli Robinsson Robban. Det måste finnas andra sätt att få fram en bra valsedel menar Örhammar. Samtidigt är han medveten om att man måste ha provval.

I väntan på en ofrivillig ordförande i valberedningen får både medlemmar och allmänhet vänta på vem som hamnar längre ned i kristdemokraternas Robinsson ranking i Värmdö.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar