04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Sagan om bajsslangen som ingen ville ha

Vad är fram eller bak? Det är en fråga som småbarnsföräldrar snabbt får lära sig. Från en plats i baken  kommer det bajs och från en punkt eller slang där fram fram kommer kisset. Självklart kan man tycka. Inte så mycket att diskutera om.

I Värmdö däremot har man inte begreppen helt klara för sig. Bajsslangar ska medborgarna själva ha enligt kommunens hemsida om avståndet för slambilen är mer än 10 meter. De ska vara på bästa besöksplats eftersom slambilen inte får störas med att dra sin egen slang allt för långt.

I en artikel i tidningen Mitt som kom förra veckan meddelar kommunalrådet Peter Frej att detta nya har arbetsmiljöverket bestämt. När man talar mer arbetsmiljöverket däremot har de inte alls bestämt detta. Att medborgarna ska köpa bajsslang verkar mera vara ett påhitt av kommunalrådet Peter Frej. Man menar från arbetsmiljöverket att kravet på bajsslang är att lägga ett mycket stort ansvar på den som ska ha service. I stället borde det vara som i de flesta andra kommuner att entreprenören får ha sin egen bajsslang.

En annan fråga är hur hygienisk bajsslangen är? Det är inte precis sockerkakssmet som transporteras i slangen. Det berättar ju faktiskt själva begreppet ”bajsslang”.

Snart får säkert den första husägaren ett föreläggande av kommunen. Då gäller det att bajsslangen är en sanitär angelägenhet. Det kan komma föreskrifter hur den ska förvaras och rengöras. Kanske kommer det att krävas ett speciellt hus för den ”bajsslangshuset”. Glöm sedan inte att söka bygglov för detta speciella lilla hus. Annars kommer byggnadsnämnden och har synpunkter. Om ”bajsslangshuset” redan är byggt kostar det dubbelt så mycket. Så håll dig tills bygglovet är klart. De gäller bara att inte lätta på trycket under 10 veckor. Medborgaren med bajsslangen måste också ha ett egenkonstrollprogram för hur bajsslangen sköts. Det kommer en miljöinspektör säkert att berätta i ett brev till den som följt kommunens anvisningar. En gång om året kommer man säkert att inspektera slangen. Visst, dyrt blir det. Vad gör inte en medborgare för att vara laglydig?

Det är bara ett problem. Ingen hade behövt köpa bajsslang om kommunen läst innantill. Det kommunalrådet Peter Frej säger om varför är inte korrekt. En lustigkurre säger bara skit. Tänk om man läst föreskrifterna och ringt till arbetsmiljöverket. Då kunde det varit precis som tidigare. Slambilen sköter allt. Så är det nämligen i resten av Sverige.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar