07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Billigare är inte prisvärt, men mindre dåligt

De ”dyra bröderna” Larkner och Bergman tyckte att de hade förhandlat tillräckligt när kommunen genom Värmdö Hamnar AB skulle betala nästan dubbla priset för Stavsnäs Vinterhamn AB. Vid en drabbning i kommunstyrelsen tyckte majoriteten anförd av kommunens finansminister att man inte skulle ge kommundirektören i uppdrag att försöka förhandla fram ett lägre pris. Man verkade mena att dyrt är bra. Att pengarna man använde inte var egna bekymrade inte herrarna.

När kommunstyrelsens ordförande kallade till ett extra kommunstyrelsemöte på självaste Nobeldagen var det inte för att berätta att kommunalrådet Anders Bergman fått Värmdö kommuns eget pris för ”Årets Bankdirektör i Ebberöd”. Han hade verkligen förtjänat denna utmärkelse. Däremot skulle frågan om köpet av Stavsnäs Vinterhamn behandlas.

Nu när handlingarna kommit har Bergman och Larkner inte varit lojala mot sig själva. Man menade att någon omförhandling inte behövdes. Anders Bergman röstade igenom detta trots att det fanns ett förslag om att försöka få ned priset. Nu har Bergman i konflikt med sig själv förhandlat ned priset. I stället för 7,5 miljoner ska kommunen nu betala 6,9 miljoner. En reduktion med 600 000 kronor. 8% billigare är det.

Man kan undra vad som hade skett om de ”dyra bröderna” hade varit kloka från början och haft lite is i magen. Då hade sannolikt priset hamnat mellan 5 och 6 miljoner kronor. Nu får skattebetalarna betala dyrt för deras dåliga förhandling.

Kommer Larkner att avstå sin lön nästa och Bergman sitt kommunalrådsarvode för att visa sin ånger?

Nej, förmodligen återgår allt till sitt normala och skattebetalarna får fortsätta betala dyrt.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar