04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Missnöje inom Värmdömoderaterna

Värmdömoderatna riskerar en eftervalsdebatt redan före valet. På valsedlarna till riksdag och landsting blev utdelningen dålig för Värmdös moderater. Till riksdagen kommer denna gång bara nuvarande statsrådet Hillevi Engström. Efter förra valet var det två. Engström var nämligen redan då de´facto bosatt i Värmdö och dessutom fick man in fiskaren Rune Wickström.

Så som vi förstått det är riksdagsman Wickström ledsen för sin petning. Det är lätt att förstå. Ärendet kunde skötts snyggare och med mera respekt för Wickström.

Den tredje Värmdökandidaten Deshira Flankör blev mera sur över att hon nu med säkerhet inte ens kommer att tjänstgöra ens som ersättare. Enligt vad Mårtenssons meningar förstått är en an förklaringarna till varför Värmdö har fått ett så dåligt facit att de egna representanterna i nomineringskommittén inte arbetat tillräckligt hårt för de ”sina”.

Liknande irritation verkar finnas när det gäller Värmdömoderater i landstinget. Där har heller inte representanterna i nomineringskommittén jobbat så hårt för att få in Värmdömoderater.

Nu väntar föreningen Värmdömoderaternas medlemmar på nomineringskommitténs förslag till valsedel. Rykten säger att man överväger att placera den tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson på tredje plats. Det lär vålla strid och splittring.

Problemet för Värmdömoderaterna är att man har allt för få män som ställt upp i provvalet. Devisen varannan damernas borde även kunna omsättas på män. Att tala om varannan herrarnas borde i jämställdhetens namn inte heller vara fel.

För moderaterna i Värmdö gäller precis som i riket att nu är det mobilisering som gäller. I annat fall lär valresultatet inte bli speciellt imponerande.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar