04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Applåder och stiltje i Värmdöpolitiken

I Värmdöpolitiken märks det att (super)valåret 2014 är här. Alla vill nämligen  vara kompis med alla i politiken. Socialdemokraterna kan närmast tänka sig att leka med alla, möjligen utom moderaterna och absolut inte Sverigedemokraterna. Folkpartiet, miljöpartiet, centern, vänstern och kristdemokraterna kan tänka sig att leka med alla utom definitivt Sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna har som socialdemokrater brukar; en sluten process där en lista tillkommer i ganska stor hemlighet. Nåväl, nu verkar listan vara lång. Alla kandidater intervjuas.  Hela 90 person lär zzz att välja mellan. En del med närmast borgerliga förtecken finns, med ett starkt missnöje mot det nuvarande styret.

Moderaterna ska på torsdag bestämma sig för hur listan till fullmäktige ska se ut. Processen har varit traditionell med provval och med en nomineringskommitte som kommit med ett förslag. Cirka 40 kandidater finns att välja mellan. Den stora frågan är om kommunstyrelseordföranden Monica Pettersson ska vara ett av förstanamnen eller om Deshira Flankör, som fick flest röster i provvalet ska stå först. Förmodligen lär ministern, Hillevi Engström stå först. Sedan är frågan om det bli Monica eller Deshira. Lösningen kan vara att det blir någon helt annan.

Aktiviteten i politiken har gått ned. Det mest spännande inslaget vid förra kommunfullmäktigemötet stod Henrik Paulsen för, länk. Han ville kunna uttrycka uppskattning för inlägg genom applåder. Några burop, som i det Engelska parlamentet var det dock inte frågan om. I vart fall inte vad Mårtenssons meningar kunde utläsa.

Paulsen ville veta varför det skulle vara tyst i Värmdö när det kan applåderas i Sverige riksdag. Dessa funderingar blev till en fråga. Den ställdes till fullmäktiges ordförande, Marie Bladholm. När nu frågan är besvarad vet man att det numera går att applådera i Värmdös riksdag, kommunfullmäktige.

En applåd för det, kanske?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar