04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kristdemokrater i upptrampat samma spår

Hänt i Värmdö

Om partiernas förväntningar på framgång skulle omsättas i valresultat skulle fullmäktige bestå av mellan 60 och 90 ledamöter. I verklighetens parlament finns dock bara 51 platser.

Ett av partierna som upplever sig ha ”vinden i ryggen” är kristdemokraterna. Trots en svår rikstrend räknar man med att ta ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige. I ljuset av detta fastställde man en lista som erbjöd få nyheter. Högst upp och som Jan Guillou skulle säga: höjd över alla tvivel hamnade som vanligt Stefan ”Pastorn” Dozzi. En annan prenumerant på kommunfullmäktigelistan är Per Olof Fransson.

Under rubriken vem ska bort försvann Clarence ”Teflonmannen” Örhammar.I dag  är Örhammar medlem av kommunfullmäktige. En besviken Örhammar kan mycket väl lämna partet och finna ett nytt partipolitiskt hemvist, men osvuret är bäst.

Man kan undra hur kristdemokraterna resonerar? I kommunfullmäktige yttrar man sig i princip nästan aldrig. Om man gör det är det i en till två meningar. Kanske tänker man sig att det attraherar den tysta minoriteten?

Om kristdemokraterna skulle haft en chans att bli vinnare i kommunfullmäktigevalet skulle man behövt förnyat sin lista. Dessutom krävs det att man argumenterar och talar medryckande i fullmäktige. Det krävs att man talar för varan. Det finns fortfarande möjlighet till det.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar