04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Pettersson toppar moderaternas Värmdölista

Moderaterna i Värmdö hade nomineringsstämma inför kommunfullmäktigevalet i september i kväll.

Den stora frågan var vem som skulle stå på förstaplatsen på listan. Var det valberedningens förslag Deshira Flankör eller nuvarande kommunstyrelseordföranden Monica Pettersson? Efter en votering med slutna sedlar stod Monaica Pettersson som knapp segrare.

Statsrådet Hillevi Engström som valberedningen placerat på andra plats ställde som krav att vara sista namn på listan, dvs ha plats nummer 45. Detta banade väg för att Deshira Flankör hamnade som andra namn på listan.

På tredje plats hamnade efter en överväldigande voteringsseger Marie Bladholm. Hon var utan tvekan kvällens överraskning och den som gick mest stärkt ur kvällen. Bladholm verkar vara ett kommande moderat kommunalråd på Värmdö-

Listan är mera kvinnornas. Ju högre upp på listan dess större procent kvinnor. På de icke valbara platserna fanns det däremot en dominans av män. Detta kan vara en framgångsfaktor, men innebär också en chansning.

I övrigt var det få ändringar på listan.

Under stämman hoppade den tidigare föreningsordföranden Maria Ros Jernberg av listan. Hon motiverade det sena avhoppet med ”förhållanden som inträffat den sista veckan”.

Stämningen på nomineringsmötet var trevande och försiktig. Trots en oenighet om inte bara vem som skulle stå först på listan fördes debatten på ett lågmält och ibland trevande vis. Ibland verkade debattörerna mera tillbakahållna än vad som var bekvämt för dem.

Föreningsordföranden. Jonas Nilsson menade att utgångspunkten för valet är att moderaterna i Värmdö ligger bra till hos opinionen. Inte alla delade denna syn. Det gjorde man inte öppet, men man till man emellan.

Den fastställda listan vilar på ett fåtal nyckelpersoner. Det saknas debattörer, retoriker och polemiker till debatterna i fullmäktige.

Moderaterna har fastställt en lista som verkar ha  utgångspunkten i att moderaterna vinner kommunfullmäktigevalet i september. Om man hamnar i opposition däremot är det mera tveksamt om man har ett ändamålsenligt lag. Man har satsat allt på ett kort!

Nu blir det spännande att se om denna chansning går hem hos väljarna!

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar