07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ännu mer kritik mot Ljungberg

Max Ljungbergs famösa öl-bild som han publicerat på Facebook har inte resulterat i att han gjort en pudel. I stället sänder Ljungberg ut varningens ord till dem som kritiserar honom.

I ett inlägg på Facebook kommenterar Ljungberg en annan persons postning med orden:  “det sker väl ingen alkoholförtäring. Då kommer Marie Bladholm och Stefan Dozzi att kräva era avgångar också!”

När kommunstyrelsens ordförande frågar om “de krävt hans avgång “blir Max Ljungberg svaret skyldig. Han svarar”, nja, inte riktigt. Bara uttryckt önskemål i den riktningen”

En miljöpartist som föredrar att vara anonym menar att ölbilden kunde haft ett politisk värde om ölen varit närproducerad. Nu rör det sig om Sofiero starköl. Både kopplingen till Skåne och den ojämlikhet som slott representerar är inte riktigt politiskt korrekt för en miljöpartist, menar källan.

Socialdemokraternas lokale partisekreterare Mikael Lindström menar att ölbilden sannolikt visar Max Ljungberg i ett sammanhang där han inte representerar Värmdö kommun. Trots det bör man vara försiktig med hur man låter sig avbildas, menar Lindström. Att bilder som publiceras på sociala medier lätt blir offentliga visar denna bild. Det stärker inte förtroendet för politiker, avslutar Lindström.

I sammanhanget är det värt att notera att en barnskötare anställd i Värmdö kommun inte fick förlängt förordnande efter posteringar i sociala medier. I sammanhanget intervjuades den dåvarande produktionschefen Elisabeth Fredell av NVP. Fredell sa så här om sociala medier om hon hade några råd till de anställda

Det finns inga riktlinjer. Samtidigt har den här killen (i Värmdö, reds anm) anfört att bloggen är privat. Men det är den inte när man går ut i etern med en värdegrund som inte går i linje med vårt uppdrag.”

Frågan är vilken värdegrund Ljungbergs öl- bild representerar?

När Mårtenssons meningar söker lämna ett meddelande till Max Ljungberg på Facebook för att få en kommentar till det inträffade visas följande meddelande:

Sorry, this page isn’t available

The link you followed may be broken, or the page may have been removed.

 

 Go back to the previous page · Go to the Facebook homepage · Visit the Help Center

Möjligen är detta det sätt som Max Ljungberg önskar kommunicera med media.

De kommunalrådskollegor som kritiserat honom har han å andra sidan skällt ut och krävt att de tar tillbaka sin kritik. Det vittnar observatörer om som närvarade vid kommunstyrelsemötet i Värmdö kommun under måndagen.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar