04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bergmans boxboll

Det avgående kommunalrådet Anders ”Ankan” Bergman har vare sig lagt boxhandskarna eller fåfängan på hyllan. Just nu slåss han med kommunalrådet Malin ”Måsen” Åberg Aas. En person med god insyn i duellen säger att den håller den nivån att man skulle kunna ta betalt för publik till det som sker mellan ”Måsen” och ”Ankan”.

Ena fighten, som borde varit över nu är om vem som ska bli vice ordförande i Värmdö kommuns nyinrättade koncernbolag. Trots starka påtryckningar från ”Ankan” fick ”Måsen”  jobbet. I vart fall om uppgörelsen mellan partierna i koalitionen skulle hålla mera långsiktigt. Samtidigt, så länge  det formella beslutet inte är fattat kan man påverka och manövrera. Styrelsen har just för tillfället en ordförande, kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson. I övrigt är den inte konstituerad, som det heter på formell svenska.

Björnen Bamse är snäll mot de svaga. Det är inte ”Ankan” Bergman. ”Måsen” Åberg Aas som placerats på andra plats på kommunfullmäktigelistan kan upplevas som politiks något försvagad. Då sätter Bergman in stöten. Mobbing säger en del. Andra talar om fåfänga. Ser man på, då händer det saker. Malin ”Måsen” Åberg Aas står inte längre till förfogande. Vinnare och kandidat till posten blir i stället Anders ”Ankan” Bergman.

Diskussionerna har skett i slutna rum. För en del ledande politiker kommer resultatet som en överraskning.

En annan taburett som ”Måsen” och ”Ankan” slagits om är vem som ska vara Värmdö kommuns representant i sammanslutningen ”Sveriges Klimatkommuner”. Där anmälde herr Bergman sitt intresse när posten skulle tillsättas. Ovationerna uteblev. Malin Åberg Aas stod inte till förfogande. Efter påtryckningar har hon dock ändrat sig. Så förslaget är nu att Malin ”Måsen” Åberg Aas ska bli Värmdö kommuns representant i detta sammanhang. Bergman har inte något intresse längre

Sim sala bim är det inte. I stället är det en känd ”Anka” som trycker på,styr och ställer.

I koncernstyrelsen sitter ordförandena i bolagen Värdmö bostäder och Värmdö hamnar. Klart att det är både olyckligt och olämpligt, men ingen är beredd att släppa ifrån sig några taburetter och bereda väg för kompetens. Man gör som vanligt skakar burken och märkligt nog kommer samma namn ur samma burk hela tiden.

När Mårtenssons meningar påtalar detta meddelar ledande befattningshavare politisk befattningshavare att man håller med. Lösa problemet får man gör nästa år.

När Mårtenssons meningar intervjuar herr Bergman om förhållandena är hans kommentar ”satt Du med i rummet ?”

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar