04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

JO kritiserar Max Ljungberg

Miljöpartisten och ordföranden i Utbildningsstyrelsen Max Ljungberg kritiseras i ett beslut av JO, Justitieombudsmannen.

Ljungberg stängde självsvåldigt ett öppet möte i utbildningsstyrelsen för ljud och bildupptagning 2012. Nämnden fick bara foga sig i Ljungbergs beslut. Det får han enligt JO inte göra själv.

JO, Lilian Wiklund säger i sitt beslut daterat den 28 mars 2014, med diareinummer 6356-2012 och 6488-2012 att det måste finnas ”skäl” för att inte ge möjligheten till ljud och bildupptagning på öppna möten. ”Ovidkommande” skäl får inte vara orsaken, enligt JO.

Det mesta talar därför att det inte var korrekt att stänga nämndens möte för ljud och bildupptagning. För JO är det svårt att reda ut orsakerna, så man har inte gått på djupet i den delen av beslutet. Att Max Ljungberg får kritik för vad han gjorde är däremot helt klart.

Mårtenssons meningar har sökt nå Max Ljungberg för en kommentar utan framgång.

Av polisanmälningar och påstådda beskyllningar från Max Ljungberg i samband med beslutet om ny skolorganisation återstår nu en folkomröstning och kritik av Ljungberg.

I en kommentar till JOs beslut frågar sig en ledande koalitionsföreträdare om verkligen Ljungberg ”är lämplig som ledande politiker”.

Det bästa vore om Ljungberg avgick. Han börjar bli en belastning avslutar den ledande koalitionsföreträdaren som åberopar sin rätt att vara anonym.

 

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar