04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kommunalrådskandidat Maxar

Max Ljungberg är en av Värmdös mest inflytelserika politiker. Han är bland annat vice ordförande i kommunfullmäktige, ordförande i utbildningsstyrelsen samt sitter i Värmdös regering, kommunstyrelsen. Inför kommunalvalet i Värmdö är han kommunalrådskandidat för miljöpartiet. Ljungberg toppar miljöpartiets lista i Värmdö. Han är dessutom lärare i Nacka kommun.

För både unga och gamla borde Max Ljungberg vara en förebild. Hans omdöme borde var bättre än de flestas. Mårtenssons meningar fick genom ett anonymt tips tillgång till följande bild som Ljungberg lagt ut på Facebook. Bilden har av Ljungberg getts rubriken: ”Det var Bajen, Bärs & Bandy”.

Man kan undra om det är klokt och vittnar om ett gott omdöme att lägga ut bilder som denna om man är ledande politiker och lärare? Ljungbergs omdöme har tidigare ifrågasatts i samband med nätmobbing, länk och polisanmälningar av medborgare och tjänstemän i Värmdö kommun.. Polisanmälningarna från Ljungberg lades ned. Däremot är han själv fortsatt under granskning för sitt sätt att leda arbetet i utbildningsstyrelsen.

I idrottssammanhang talar man om att alkohol och sport inte hör ihop. I alkoholpolicyn för Värmdö kommun, som Ljungberg själv drivit på och godkänt talas det om restriktivitet med alkohol. Vidare rekommenderar man ungdomar och arbetssökande att noga tänka över vad man publicerar på sociala medier.

Hur Ljungberg får bilden nendan att stämma in i sammanhanget är oklart.

I en kommentar till Mårtenssons meningar säger kommunfullmäktiges ordförande, Marie Bladholm att agerandet från Max Ljungbergs sida är ”olämpligt”. En politiker med hans ansvarsfulla ställning ”ska föregå med gott exempel”. Mårtenssons meningar har även utan framgång sökt Ljungbergs chef, rektorn på den aktuella skola där Max Ljungberg arbetar   

Kommunalrådskandidaten Max Ljungberg

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar