04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Socialdemokraterna har fastställt sin lista

Socialdemokraterna i Värmdö har haft årsmöte och fastställt sin lista till kommunfullmäktigevalet i höst. Det mesta gick som valberedningen ville. Inte oväntat. Allt var arrangerat för att flyta som smärtfritt. Till detta bidrog naturligtvis att tidigare kommunalrådet och starke mannen Lars Bryntesson satt ordförande vid mötet.

Kring toppnamnen på listan rådde enighet. Mårtenssons meningar har tidigare kommenterat listan, länk.

I samtal med Mårtenssons meningar menar partisekreteraren Mikael Lindström att man byggt ett starkt lag. De som trodde på en svagare socialdemokrati efter Lars Bryntesson fick fel. Laget är både yngre och starkare i dag.

Först längre ned på listan dök diskussionerna upp. Värmdö kommunfullmäktiges meste långpratare Jan-Olof Landqvist var klar över att han ville fortsätta i politiken. Någon majoritetsföreträdare har menat att det är tur att kommunfullmäktige inte har samma regler som USAs lagstiftande församling. Då hade denne man stått timme efter timme och talat. Om möjligheten hade funnits hade han blivit en ”filibuster” talare av rang.

Av de egna beskrivs Landqvist som en vältalare.

Landqvist var klar över att han ville sitta kvar i Värmdös parlament. Det hade däremot inte valberedningen tänkt sig. Efter en förlorad votering om 18 plats erbjöd sig Magnus Danielsson att stå tillbaka på 22 plats. Sedan flyttades alla män ett steg nedåt.

En som inte förlorade sin plats genom denna rockad var rookien och nyförvärvet Mathias Stenhammar, son till Olof med samma efternamn. Ska vi tippa att familjen Stenhammar också blir årets entreprenörer på Värmdö för att ytterligare skapa publicitet kring detta?

En ledande koalitionsföreträdare säger i en kommentar att inom koalition bråkar vi om de högsta platserna. Socialdemokraterna däremot bråkar om ersättarplatserna. Det säger en hel del.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar