04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdöcentern är inte som andra partier

Centern på Värmdö är inte som andra politiska partier. Det menar toppnamnet på kommunfullmäktigelistan Ina Ununger i en intervju med Mårtenssons meningar.

Elaka tungor talar om partiet som det gröna partiet. Då med hänvisning till uniformer och Lottakåren. Framförallt Ina Ununger har drivit försvars och beredskapsfrågor i fullmäktige, medan hon varit ganska ointresserad av andra frågor. I vart fall om enligt en medlem som önskar vara anonym. Själv säger Ununger att beredskaps- och försvarsfrågorna är ”infrastrukturfrågor”

Enligt vad partiet själv uppger har man ett antal nya medlemmar efter ett stort medlemstapp tidigare. En stor del av dessa är personer lojala mot partiets vice ordförande Ina Ununger. Partiet har blivit en supporterklubb till Ununger, där hon rekryterat kompisar som numera är medlemmar och stöttar just Ununger, säger en medlem som inte önskar uppträda med namn.

Detta har inte skett utan strid. Kampen mellan det gamla, framförallt gamla medlemmar och Ununger-falangen slutade med att man fick hålla två årsmöten. Vad som hände på årsmötena försöker man däremot tysta ned.

Vad som däremot är offentligt är att kommunfullmäktigelistan toppas av Ina Ununger. På andra plats kommer Krister Malmqvist, som ännu inte flyttat tillbaka till Värmdö. Om han verkligen kommer att folkbokföra sig på Värmdö och verkligen kunna bli invald i fullmäktige är oklart. På tredje plats kommer den nya medlemmen Mica Nordström.

De äldre politikerna Lars Alenfalk och Hans Lindqvist återfinns längre ned på listan. Hans Lindqvist väntas göra precis som vanligt och bedriva en personvalskampanj. Därigenom hoppas han på att direkt-väljas till kommunfullmäktige.

Hur resten av listan ser ut vet inte Ina Ununger I stället hävisar hon till att det blir offentligt när distriktet i centerns skickar in listan det till valmyndigheten. På frågan om varför man inte berättar om sina kandidater säger Ununger att det” känns skönt att inte göra som andra partier”. En annan företrädare för partiet som vill vara anonym uppger att listan består av cirka 16-17 namn. Ununger vill heller inte uppge vilken politik man kommer att gå till val på.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar