04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Snart Almedalsveckan 2014

Almedalsveckan är inte långt borta. Söndagen den 29 juni drar det igång. Åsikternas Kiviks marknad öppnar sina portar.

I år lär många vara på plats redan på söndagen. Full fart på veckan blir det nog fram till och med torsdag då det är moderaternas dag. Full fart är det aldrig hela veckan. Det kommer att missgynna vänstern, folkpartiet och centern som ligger sist i programmet.

3.281 godkända arrangemang så långt. Förra året var det 2.285 arrangemang. Enligt arrangörerna är det vård och omsorg som blir största ämnet för året. Man kan undra var gränsen för antalet arrangemang går? Är det vid 4.000 eller 5.000?

Allt talar för att samtliga partiledare dyker upp. Detta blir valkampanjens verkliga start. Myller, mingel och hektolitervis med rosévin är ingredienser i en vecka som denna. 2014 som är valår lär säkert politiken komma än mera fram och ta tillbaka lite från PR konsulerna. En Gotlandsfråga lär säkert dyka upp denna vecka. Att färjetrafiken till och från Gotland kommer in i rikspolitiken blir närmast en självklarhet. Försvarsfrågan kan också mycket väl dyka upp ganska annonserat.

Här är grundstrukturen, med de olika partiernas dagar:

Söndag 29  juni 2014,  Socialdemokraterna

Måndag 30 juni, Kristdemokraterna

Tisdag 1 juli, Sverigedemokraterna

Onsdag 2 juli, Miljöpartiet

Torsdag 3 juli, Moderaterna

Fredag 4 juli, Vänsterpartiet

Lördag 5 juli, Folkpartiet

Söndag 6 juli, Centerpartiet

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar