04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Farbror Frej och hans budskap på villovägar

I Värmdö bråkas den om valaffischer. Förr sökte man tillstånd gemensamt alla partier. Sedan var man återhållsam och satte upp dem. Ibland var placeringarna mindre bra. Då plockades de ned och kunde hämtas ut från ett kommunalt förråd. Affischerna vänder inte väljare från ett parti till ett annat. Vetenskapen har visat att de i stället stärker de redan frälsta i tron. Affischerna tillhör valkampanjen.

Att sätta upp affischerna är en sak. Ett av de stora problemen är däremot att affischerna rivs ned. Ett otyg och odemokratiskt sätt att vara.

Placeringen av affischerna är viktig. Det gäller att budskapen inte är trafikfaror. Även här borde politiker föregå med gott exempel.

Et valbudskap, som inte är politiskt möter dem som kör väg 222. Det förkunnar att kräftor kostar 299 kronor. Att den som satt upp dessa skyltar, konsekvent trafikfarligt och olämpligt placerade är ICA i Stavsnäs och Djurö. Att ägaren till affärerna heter Peter Frej och är ordförande i kommunens samhällsbyggnadsnämnd är bekymmersamt. han borde föregå med gott exempel. En ledande politiker borde veta bättre.

Om Peter Frej är osäker kan han alltid fråga sin partibroder Erik Pettersson, ordförande i Bygg- Miljö- och Hälsoskyddsnämnden och vad som är acceptabelt. Denna Byggnadsnämnden har på senare tid aktivt arbetat för att minska den otillåtna affischeringen längs med Värmdös vägar.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar