04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Läget hos partierna i Värmdövalet

I kommunvalet i Värmdö är den mest aktuella frågan på ytan om var man får affischera. Kommunens tjänstemän menar att den lokala ordningsstadgan gäller och det alltid. Moderaternas kampanjgeneral Deshira Flankör är inte helt enig. Inte heller kristdemokraternas Stefan Dozzi som affischerar mer med hjärta än hjärna. Högste kommunale affischnedrivaren Lars Öberg försöker hålla ordning. Klart är att många framförallt moderata affischer numera finns i ett kommunalt förråd. De har suttit på fel ställen.

Mellan socialdemokrater och moderater pågår en dörrknackningsduell. Båda partier säger sig ha vind i seglen och möter många positiva väljare. Frågan är bara om det stämmer?

Kristdemokraterna har interna dragkamper. Den politiskt sakkunnige Ulrik Lindgren försöker enligt vad Mårtenssons meningar förstår leka chef. Försöken verkar gå mindre bra. Per Olof Fransson kör en egen kampanj som inte på något sätt är avstämd med de övriga kristdemokraterna. Clarence ”Teflonmannen” Örhammar har nu lämnat partiet officiellt. Allt är klart och han kommer att komma ut som socialdemokrat. Säkert en ytterligare ovälkommen nyhet för partiet.

Centern har det enkelt. Ina, Ina och Ina driver kampanj. I det tysta funderar den gamle EU parlamentarikern Hans Lindqvist på att sätta in en personvalsstöt. Partiet är organisatoriskt en spillra av vad det var förra valet. Detta kan visa sig få effekt i valresultatet.

Folkpartiet verkar vara det Alliansparti som har det bäst bland Alliansens partier. Den tidigare utmotade och utmobbade Olle Markstedt har blivit hjälte. Hans envetna kamp för ett bättre Slussen var riktigt bra, när allt kommer omkring. Vem man ska samarbeta med efter valet verkar man inte helt ha bestämt sig för.

Valaffischerna indikerar att man vill ha en förändring. Att vara liberal lär vara att vara kluven. För folkpartiet i Värmdö innebär det att gå i opposition mot den politik man själv varit ansvarig för under fyra år.

Miljöpartiet styrs av den ”store ledaren” Max Ljungberg som har stora förväntningar efter valet. Kommunalråd är mantrat. Sanningen är att både höger och vänster helst inte vill samarbeta med honom. Gärna med de andra inom partiet. Ett problem för partiet. På vissa delar av Värmdö kommer man att förlora röster efter processen med skolorganisationen. Frågan om man går framåt eller bakåt är svår att svara på. Mest sannolikt kommer man att så still.

Vänstern är små och sluga. Är med på debatter och hoppas på vänstervågen i landet.

Sverigedemokraterna är tysta och lugna. Man hoppas också på de starka framgångarna i riket. Många tror att de kommer att fördubbla antalet platser i fullmäktige.

Socialdemokraterna kör en disciplinerad kampanj. Man undviker att stöta sig med de andra partierna. Man vill styra Värmdö. Det står helt klart. Mest aktiviteter och möten med väljare kan lyfta partiet. Frågan är bara om det räcker för att få makten?

Moderaterna går i otakt med sig själva. Kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson och andranamnet Deshira Flankör går nästan mest i otakt med varandra. Dåligt med utspel och aktiviteter gör att det största hoppet ställs till det faktum att många nyinflyttade är moderater. Fungerar inte den strategin är man illa ute.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar