04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Opinionen och opinionsundersökning förra veckan

En vecka med valkampanj. Fredrik Reinfeldt har ryckt åt sig initiativet. Regeringen understryker att världen är mer osäker än vad den tidigare tydligt förmedlat. Väljarkåren reagerar som förväntat. Man verkar känna mera trygghet med den sittande regeringen. Självklart är budskapet riktat till de osäkra väljarna. Expressen/Demoskop visar att strategin fungerar, länklänk.

Flyktingmottagandets kostnader är en annan fråga som Reinfeldt adresserar. Kortsiktigt är det kostnader. Osäkert hur stora. Vad de långsiktiga vinsterna är bör adresseras. De är säkert betydande. Även här är osäkerheten stor.

Arbetskraftsinvandringens vinster för samhället talas det trist lite om. Speciellt ointresserade av detta senare är oppositionen. Ett pluralistiskt samhälle  är mera dynamiskt. Här finns det stora vinster. Balansen mellan arbetkraftsinvandring och flyktingmottagande är laddad. Här borde politikerna våga diskutera detta.

Vem stödjer vem och varför fete valet, var en annan fråga. Regeringsbildningen kommer med all sannolikhet att bli en rysare. Det mesta kan hända. Om avståndet mellan blocken minskar ytterligare kan detta få som effekt att regeringen sitter kvar. Vid ett avstånd i vilken favör det än blir 1-2% lär den sittande regeringen fortsätta regera.

Resultatet av Harpsundsdiskussionerna är nästa stora presentation som regeringen kommer att göra. Kommer den att förstärka trenden?

Vad blir oppositionens drag nästa vecka?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar