04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Sommaruppehåll övergår i höstflit

Sommaruppehållet för Mårtenssons meningar är över. En sommar som blivit som de som minnet kommer ihåg barndomens somrar var. Varmt, närmast tropiskt ibland, var det då (och nu). Verkligen tropiskt under tider, om man kan definitionen.

Åska och regn så som man minns de överväldigande magnifika somrarnas urladdningar. Skådespel som skrämmer och fascinerar. Respekt inför krafter som är omätbara. De är mer är tiotusentals blixtar. Dimensionerna är många fler än vad vi kan ta in.

I ett politiserat Sverige diskuterar man säkert om vem som är ansvarig för vädret av politikerna. Är det regeringen eller oppositionen? Kanske är det så att vissa av vädertyperna står för en typ av politiska ansträngningar och andra står andra politiska inriktningar för? I vart fall om man får tro politikerna själva.

Badtemperaturerna har gjort att folk har simmat som aldrig förr. Själv har jag försökt att simma motsvarande ett simborgarmärke varje dag. Trots att temperaturen i vattnet nått upp till 27 grader ibland upplevs vattnet som svalkande, Ibland till och med kallt. Hjärnan är inte absolut. Den är i nästan varje läge relativ. Människan är relativ. Då är politikerna också det. Något att hålla i minnet när valet rycker närmare och valkampanjen tilltar i styrka. För att inte tala om det efter valet.

Feminism med eller utan socialism är frågan just nu, om man får tro en del partier.

Naturens raseri gör vi till något ovanligt. Man borde veta att det är tvärt om. Naturen är skoningslös, brutal och hemsk i katastrofskrud, när den själv vill. I ljuvlig sommarskrud med den lenaste, vänligaste och vackraste dräkter, när den önskar presenteras sig så. Det brutala och hemska inträffar. Samtidigt är det naturens gång. En hemsk skogsbrand kommer på sikt att vitalisera och skapa mångfald i naturen. Det är lätt att glömma bort. Tragiska mänskliga katastrofer går tyvärr ibland hand i hand med biologisk mångfald.

Det naturliga har blivit onaturligt. Något som ska bekämpas. På sitt sätt riktigt och samtidigt inte helt bra. Vi balanserar mellan den goda kontrollen och den onda. Inte omedelbart alltid, men på lite längre sikt.

Nu börjar hösten och vila ersätts av arbete. Här kommer meningar att publiceras. Ibland skrivna av undertecknad, andra gånger av skribenter som är inbjudna eller bjudit in sig själva.

Välkomna till hösten 2014 med Mårtenssons meningar.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar