04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö kommun vill satsa en halv miljard i Gustavsbergs hamn

Värmdö kommuns kommunstyrelse sammanträdde i går.

Den viktigaste frågan om en ny organisation fanns inte med på dagordningen. Kommunstyrelsens ordförande hade lyft ut frågan, därtill nödd och tvungen. Skälet var att kommunalrådet Peter Frej och kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson hade ”glömt” att förankra med sina moderata medlemmar och i den egna fullmäktigegruppen. Pinsamt är säkert rätt ord för detta.

Kommunalrådet Anders Bergman, som är vice ordförande i kommunstyrelsen valde att protestera genom att inte som alltid flankera ordföraningen. Han placerade sig i stället bredvid sin partikollega Fredrik Sneibjerg. Kylan mellan Bergman och Pettersson gick inte att ta miste på.

Sammanträdet ägnades i stället åt ett tjänstemannaförslag kring hur kommunens satsning i Gustavsberg ska realiseras. Nästan i över två timmar diskuterades detta. I stället för planerade 30 minuter. Som någon av de närvarande sa: det går fort när man har kul.

De nedlagda pengarna i projektet är hittills cirka 180 miljoner kronor. I budget finns en ytterligare satsning på 175 miljoner. Nu räcker inte det enligt projektledaren. 380 miljoner krävs i ytterligare investeringar. Totalt alltså 560 miljoner kronor. Projektet kommer, hör och häpna at med råge spräcka halvmiljardvallen.

Finansieringen är fixad. Skattebetalarna får låna dessa pengar. En enorm satsning. Att den är oklok förstår det flesta. Möjligen med undantag för miljöpartiet som vid sammanträdet menade att pengarna inte var något problem.

Satsningen i hamnen motsvarar drygt två nybyggda skolor. Prioriteringen förefaller märklig.

Som vanligt verkar man ha tittat på vad andra gjort och försöker kopiera det. Denna gång verkar man snegla på Dieselverkstaden i  Nacka. 1 miljon besökare räknar man med i Gustavsbergs nya upplevelsecenter.

Att det finns en unik grund att bygga på som man bör vårda och inte utplåna verkar de styrande inte reflektera över.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar