04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Talmansvalet: Dinamarca borde visats ut

Sverige har fått en ny talman. Dessutom har riksdagen valt vice talmän.

Valet av Björn Söder som 2:e vice talman följer av principer som tillämpats under många år. Man kan ha synpunkter på Björn Söder som person. Han har dock inte valts för sina personliga kvalifikationer eller egenskaper. Söder har enbart valts med den meriten att han tillhör Sveriges tredje största parti i riksdagen. Han har valts för en princips skull.

Det som däremot är högst diskutabelt är vänsterpartisten Rossana Dinamarca. Hon uppträdde i kammaren med en t-shirt med texten SD=rasism. Ett politiskt budskap på kläderna. Ett klart övertramp.

Vänsterns ordförande Jonas Sjöstedt har på sin blogg, länk själv behandlat detta ämne tidigare så här: ”Så kavajen på i riksdagens kammare och slipsen på när man debatterar med en minister, det tycker jag är rimligt. Detta utan att jag gillar varken snobbism eller uppvisande av rätt klädmärken. Själv fick jag mig en tankeställare för många år sedan när jag var inbjuden att tala om EU inför en större grupp tjänstemän i Umeå på en restaurang. Många av dem var uppklädda inför middagen samma kväll. Själv kom jag direkt från skiftet på fabriken på min cykel, orakad och klädd i en enkel tröja och jeans. En lite äldre man kom fram efteråt och var upprörd över min brist på respekt inför dem jag talade inför. Säkert ogillade han mina värderingar också men det var uppenbart att även mitt klädval la en distans emellan oss, helt onödigt om jag hade tänkt mig för lite.”

Det är bara att hålla med tidigare statsministern Göran Persson, länk: Talmannen borde stoppat Dinamarca. Dessutom ligger det mycket i vad Jonas Sjöstedt själv skriver om klädval. Det är en fråga om respekt. I det här fallet för demokratin.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar