04162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Slutförhandlingar om makten

I kväll drar det ihop sig till avslutande förhandlingar mellan Allianspartierna i Värmdö. Målet är att komma överens och det i kväll.

Folkpartiet och dess förhandlare; Anders ”Ankan” Bergman och Fredrik Sneibjerg kräver ordförandeposten i den nya  och mäktigaste utbildningsnämnden. Ankan har också låtit meddela att han inte accepterar någon annan moderat kommunstyrelseordförande än Monica Pettersson. Folkpartisterna går långt i kravställandet. Man menar också att kristdemokraternas Stefan Dozzi bör lämna uppdraget som ordförande i socialnämnden.

Kristdemokrater och centerpartister har i förhandlingarna inte samordnat sig alls. I stället för att jobba som ett team som företräder fyra mandat har man hållit hårt om sitt. Hade man gått fram som en gruppering med fyra mandat hade man varit starkare. Med ett mindre mandat än folkpartiet har man agerat utfrån en styrkeposition. Nu har man i stället låtit sig spelas ut mot varandra. Centerpartisternas toppnamn Ina Ununger har dessutom åkt på semester till Afrika och lämnat det gamle kommunalrådet Lars Alenfalk och nykomlingen Mica Nordström att förhandla. Resultaten för både centern och kristdemokraterna lär bli magra i förhandlingarna.

Moderaternas förhandlingsgrupp är till viss del på defensiven. Däremot vet man att resultatet måste förankras på hemmaplan. Det skapar en gräns för hur långt folkpartiet kan driva förhandlingarna i egen favör.

Max Ljungberg, (Miljöpartiets) Maxisternas ledare lurar i vassen. Han vill regera med folkpartiet och ha moderaterna med på vagnen. Moderaterna däremot är mycket måttligt intresserade av honom. Ljungberg lär ha Värmdöpolitikens sämsta personkemi sa en person med god insyn i förhandlingarna. Det gäller både till höger och vänster säger samma källa.

 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar