04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Sverige snart med i Nato

Att det Svenska försvaret är i kris lär inte ha undgått någon. Sakta, men säkert har inställningen till NATO förändrats. Nu tycker även centern att det är dags för Sverige att bli medlem, länk. Därmed är nu alla Allianspartier för ett Svenskt Natomedlemskap.

Före valet var ett Svenskt NATO medlemskap en icke fråga. Nu är frågan glödande aktuell. I en debattartikel i Svd undertecknad av Annie Lööf, Kerstin Lundgren och Daniel Bäckström ger man signalen om att centern också vill se Sverige som NATO medlem.

Sannolikt har inte heller Sverigedemokraterna något emot detta. Således har Sverige mycket snart en majoritet i riksdagen för en svensk NATO anslutning.

De två militanta motståndarna till Svenskt medlemskap är vänstern och miljöpartiet.

För socialdemokraterna är inte längre frågan om hur länge man ska säga nej. Det intressanta är hur man kommer att formulera resan från nej till ja.

Säkerhetsläget i vår omvärld är allt mer bekymmersamt. Ett söndernedrustat Svenskt försvar kommer att ta allt för lång tid att bli funktionsdugligt. Därför återstår bara NATO som möjligheten att säkra Sveriges gränser om man vill göra det inom överskådlig tid.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar