04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö kommun: Budgetsammanträde 2015

En gång om året samlas Värmdö kommuns riksdag, kommunfullmäktige till sitt budgetsammanträde. Ett möte som detta år höll på från klockan 09.00 på morgonen till klockan 00.40 på torsdagsnatten. En kvart kortare än föregående år. Fortfarande ett maratonmöte.

Sammanträdet sänds live på webben Man skulle kunna tro att detta innebär att de föredragande nämndordförandena hade förberett sig så att vad budgetförslaget för respektive nämnd blir lättfattligt förklarat och presenterat.

I många fall var det inte så vid sammanträdet. Ett av de värsta exemplen var centerpartisten och ordföranden i näringslivsnämnden som höll en inledning som var i det närmaste helt omöjlig att förstå för dem som inte hade mycket djupa kunskaper om nämndens arbete. Av förberedelserna att döma måste framförandet ha varit i det närmaste obefintliga. Unungers framförande, även om det finns fler som förtjänar kritik var respektlöst mot dem som bekostar verksamheten, medborgarna. De har rätt att kunna ställa krav på sina politiker.

Med mikrofoner påslagna får också medborgarna information om vad politikerna tycker om sina möten. Vi kan citera kommunfullmäktiges ordförande Lars Erik Alversjö som avslutade webbsändningen med följande ord som gick ut i sändning: ”Det här är det värsta dj-vl- mötet på hela året.”

Vad händer nu?

Relaterade artiklar