04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Nilsson gör come back

Jonas Nilsson eller Per Carl Jonas Nilsson som han ibland kallar fick lämna posten som kommunstyrelsens ordförande i september 2008, länk. Skälet till att Nilsson tvingades lämna uppdraget val hans ledarskap. De andra Allianspartierna hade då inte förtroende för honom. I måndags nominerades samma Nilssons av den moderata kommunfullmäktigegruppen till ordförande för Värmdö Bostäder AB.

Nilsson ställdes i en omröstning mot nuvarande ordföranden Magnus Norberg. Med röstsiffrorna 9 mot 7 vann Nilsson. Han kommer i dag att väljas till ordförande av Värmdös riksdag, kommunfullmäktige. De övriga Allianspartierna har accepterat Nilssons nominering.

Efter många turer var det till slut dags för omröstning. Några moderater som vill vara anonyma menar att ingen av kandidaterna är optimal för uppdraget. Omröstningen som hölls blev också en sorts förtroendeomröstning mellan kommunstyrelseordföranden Monica Pettersson och Bygg-, Miljö- och Hälsoskyddsnämndens ordförande Deshira Flankör. Allmänt verkar tolkningen vara att Flankör har förlorat i inflytande och förtroende inom  moderaterna.

Ännu så länge är det inte säkert att Nilsson kommer att tillträda uppdraget. För detta krävs att försäljningen av 49% av aktierna i Värmdö Bostäder till Rikshem vinner laga kraft. Dit är det ytterligare drygt en vecka.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar