04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Annika Andersson Ribbing lämnar sitt uppdrag som oppositionsråd

Socialdemokraternas oppositionsråd I Värmdö kommun, Annika Andersson Ribbing avgår.

I ett pressmeddelande från socialdemokraterna i Värmdö under kvällen meddelar man att Annika Andersson Ribbing lämnar sitt uppdrag som oppositionsråd den 1 mars 2016. Ribbing uppger att hon ska slutföra en universitetsexamen som skäl för sin avgång.

I en kommentar på facebook skriver Annnika att ett viktigt skäl till att lämna politiken är familjen. Annika skriver så här om att vara mamma: ”Jag ser fram emot att få vara en mer närvarande mamma hemma tiden som återstår. Att äta vardagsmiddagar tillsammans, att hänga med och titta på någon tennisträning, att läsa läxor och kanske någon gång låta det lukta nybakade kanelbullar när hon kommer hem.”

Samtidigt står det klart att hon hade planerat avgå tidigare.  ”Några av er vet att jag hade tänkt mig att gå vidare i samma veva som Lasse (Lars Bryntesson) berättade att han skulle flytta till Sigtuna. Om vi båda lämnat hade mycket av det ”samlade minnet” försvunnit samtidigt.”

Annika Andersson skriver att hon kommer att lämna alla sina kommunpolitiska uppdrag utom sin plats i kommunfullmäktige och i landstingets trafiknämnd.

I sin facebook-postning avslutar hon med orden: ”man har sitt uppdrag till låns av sin efterträdare. Jag är tacksam för lånet. Tack!”
Kram,

Annika Andersson har  varit politiker på heltid i Värmdö kommun sedan 2001.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar