04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vem blir ny oppositionsledare i Värmdö?

När Annika Andersson Ribbing nu lämnar rollen som oppositionsledare finns det flera kandidater till att efterträda henne. De tre starkaste kandidaterna är den politiske sekreteraren Mikael Lindström, den skolpolitiske talespersonen Karin Aaseby och den ekonomiske talespersonen Sandro Wennberg.

Spekulationerna om vem som efterträder Annika Andersson Ribbing är redan igång. Det tidigare kommunalrådet Lars Bryntesson är en av de vilda spekulationerna om efterträdare. Han lär inte stå till förfogande. Han vill tillbaka som tjänsteman.

Den tidigare statssekreteraren Krister Nilsson skulle kunna vara en kandidat, men han lär trivas allt för gott i rollen som PR konsult att det inte heller är ett alternativ.

Sandro Wennberg är  en mer sannolik efterträdare. Dock saknar har en del av den utstrålning som krävs för att axla rollen. Kompetensmässigt är han en stark kandidat.

Valet lär i slutändan stå mellan skolpolitikern Karin Aaseby och den politiske sekreteraren Mikael Lindström. De flesta håller Lindström som favorit.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar