04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

USA: Donald Trump stärker sin ställning

I den republikanska primärvalskampanjen har den kontroversielle kandidaten Donald Trump räknats ut gång efter annan av politiska analytiker. Sanningen är att hans ställning i opinionen har stärkts. Den enda reella utmanaren har varit den kristne kandidaten och senatorn från Texas, Ted Cruz. Nu verkar det som om Cruz har hamnat rejält i blåsväder.

Ted Cruz har fram till helt nyligen lett opinionsundersökningarna inför primärvalen i Iowa. De tre senaste opinionsundersökningarna visar att även här har Donald Trump tagit ledningen.

Texassenatorn Cruz har varit den kristna högern favorit. När man börjat gräva i han förflutna reses det allt fler frågetecken. En typ av dessa är hur han skötte sitt tidigare uppdrag som offentlig åklagare i Texas. The New York Times har börjat publicera kritiska artiklar de senaste dagarna, länk länk. Hans karaktär ifrågasätts och utmålas som en oempatisk karaktär. Dessutom lär han sökt sopa igen spår av fel som förvaltningen i delstaten gjort. Vidare har han inte varit öppen med hur en tidigare valkampanj finansierats.

Som om det i vore tillräckligt är det oklart om Cruz uppfyller kraven för att bli president. Han är inte född på Amerikansk mark.

Molnen hopar sig för Cruz och Trump hoppas bli av med en konkurrent.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar