04162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Centern, parti med problem

Att centern på Värmdö styrs med järnhand av Ina Ununger råder det ingen tvekan om. När någon humoristiskt talar om hennes  ”hjärnhand” fryses ansiktsuttrycket på den som försökt skämta. Inom partiet vet man vem som bestämmer. Ledarskapet är inte modernt, kanske effektivt och definitivt brutalt.

Efter det att vi rapporterat om en ledande centerpartist som uppträtt berusad på på en offentlig sammankomst i en skola har hen petats som politisk sekreterare efter ingripande av partiets ledare Ina Ununger. Vidare är vederbörande inte längre aktuell för ett politiskt uppdrag som var vikt åt hen.

Konsekvensen för den som uppfrätta berusad är att den inledda rehabiliteringen riskerar avbrytas. Utan anställningen som politisk sekreterare blir det svårt att omfattas av kommunal rehabilitering.

Ununger verkar dock inte framförallt tänka i humanistiska termer. Här finns chansen att bli av med en polsik konkurrent. Den vill inte Ununger inte försitta.

Samtidigt blir det allt tydligare  att Allianskollegorna distanserar sig från Ununger. En ledande Alliansföreträdare som önskar vara anonym menar att hon satts i ”frysboxen”. Centerns Ina Ununger upplevs allt mer som en belastning för de styrande.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar