04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Centern – promillepartiet

Enklaste sättet att avsluta en politisk karriär är att ertappas med alkohol i blodet på vägen eller i offentliga sammanhang.Därför slås incidenter med berusade politiker upp stort i media. Värmdö är dock ett undantag. Där tystas sådana incidenter ned.

Centerpartiet i Värmdö är inte som andra partier, vilket Mårtenssons meningar har rapporterat om tidigare. Under partiets ”starka kvinna”, Ina Ununger har en stor del av medlemskadern bytts ut mot vad som numera kallas: ”Inaiter”.

Inte nog med det ledande centerpartister verkar har problem med spriten. Ledande företrädare representerar faktiskt hela 2,1 promille. Ganska mycket kan man tycka. Sanningen är dock att det stämmer. 3 ledande centerpartister på Värmdö har ertappats onyktra under en kort tidsperiod. Om vi antar att dessa tre också röstade på partiet i senaste kommunfullmäktigevalet ser uträkningen ut så här: 3/1372, vilket motsvarar 2,18 promille av de som röstade på centern.

En av centerpartisterna, en nämndordförande satte sig i bilen efter att ha inmundigat minst en flaska rött vin. Avsikten var att framföra bilen, vilket så småningom avstyrdes genom ett resultat ingripande.

En kommunfullmäktigeledamot deltog i en offentlig samling på en av kommunens skolor i berusat tillstånd. Hen fick föras bort från platsen i förtid av en politisk kollega.

En kommun- och kyrkopolitiker har begärt ”time out” efter en händelse där hen skadats på en resa som hade anknytning till det politiska uppdraget.

Om man ser till antalet medlemmar i centern i Värmdö är det inte promille vi pratar om utan procent.

Dåligt omdöme är det i vart fall. Man kan undra över varför inget annat medium än Mårtensssons meningar uppmärksammar detta.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar