04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Torsk på soppa eller soppatorsk?

Som vi har skrivit om har allt fler kommunala chefer i Värmdö kommun fått tjänstebil. Allt lägre ned i organisationen är det så. Dessutom betalas allt mindre av bilens kostnader av tjänstemannen/kvinnan själv. Det är skattebetalarna som står för kostnaden.

En inte obetydlig kostnad för en bil är ”soppan” eller drivmedlet. Det kan vara bensin, diesel eller el.

Om man frågar Värmdö kommuns personalavdelning om vem som betalar för drivmedlet blir svaret på frågan så här:”Det är ingen anställd på Värmdö kommun som skattar för bränsleförmån då alla med bilförmån står för bränsleutlägg själva och får kilometerersättning för resa i tjänst.”

Det borde innebära att de som har tjänstebil betalar sin el själv. Lite konstigt är det då att kommunen har eluttag för bilar. Ingen stans går det att finna en möjlighet att betala för denna el. Kanske borde denna bild har varit möjlig att ta. Ändå finns denna skylt. Den är placerad utanför kommunhuset. Som Mårtenssons meningar förstår varnar skylten inte för statisk elektricitet.

IMG_1158

 

 

 

 

 

 

 

 

Ännu märkligare blir nästa bild. Om nu den första bilden är verklig borde inga kommunala tjänstebilsinnehavare tanka el.Bilbild Vdö Det borde vara tomt här.

Trots detta kan Mårtenssons meningar identifiera tre tjänstebilar. En av bilarna tillhör en av de högsta tjänstepersonerna i kommunen. Mårtenssons meningar kunde konstatera att alla tre tankade sina bilar med el.

I praktiken innebär detta att en tjänsteman med tjänstebil tankar sin bil med el från kommunen. I och för sig från kommunens eget vindkraftverk. Man betalar inte för denna. Sedan kör man i tjänsten och får 9 kronor och 50 öre per mil, trots att man inte haft någon kostnad för drivmedlet.

Är inte det lite konstigt?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar