06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Protokollfifflet fördöms samfällt

Protokollfifflet i Värmdö kommun rör bland annat ett protokoll från näringslivsnämndens möte den 28 januari 2016. Detta trots att det avser protokollen samma möte, fast i två olika utgåvor, vilket Mårtenssons meningar rapporterat om, länk tidigare.

I det protokoll som finns på kommunens hemsida saknas en mycket kritisk protokollanteckning från oppositionen och en omstridd konsultrapport. Ordföranden, Ina Ununger har beordrat att dessa dokument inte skulle publiceras på kommunens hemsida.  Samtidigt finns uppgifter om fler protokoll som kan vara tvivelaktiga.

Huvudpersonen i härvan kring protokollfifflet i näringslivsnämnden i Värmdö, ordföranden Ina Ununger är på centerdagar i Karlstad. Den nyblivna sambon och före detta äkta mannen har det lugnt och skönt då, säger en ledande Allianspolitiker. I kommunhuset har det däremot rått febril aktivitet efter Mårtenssons meningars avslöjande.

Mårtenssons meningar sökte näringslivsnämndens sekreterare Lena Liljekvist för en kommentar kring protokollfifflet. Vid samtal med Mårtenssons meningar är hon mycket besvärad av frågan och hänvisar till ordföranden Ina Ununger.

Såväl ledande tjänstemän som den högsta politiska kommunledningen menar att förfarandet är förkastligt och dessutom helt regelvidrigt.

Det förhållande att ordföranden i näringslivsnämnden fått utbildning om protokollhantering och det ansvar som ordföranden har gör att hon inte kan åberopa okunskap.

Enligt de uppgifter vi fått rör det sig inte om något misstag. I stället är protokollfifflet ett medvetet försök till mörkläggning av ett kontroversiellt ärende.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar