04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Biden vs Sanders

Allt tar för att Joe Bidens tid som presidentkandidat snart är över. Svag organisation i delstaterna på Supertuesday är en viktig förklaring. En annan är pengar i kassan. Bidens kampanj har 7 miljoner dollar att spendera mot Bernie Sanders 15-16 miljoner dollar. Biden behöver påfyllning för att kunna fortsätta sin kampanj.

Det finns en viktigare förklaring än pengar till varför Biden inte lyckas. Han representerar etablissemanget. Bernie Sannders leder en gräsrotsrörelse. Att tillhöra den politiska eliten, bli uppbackad av andra politiker räcker inte vid detta val. Precis som vid förra presidentvalet. USA, precis som andra länder söker lösningar utanför vad de traditionella politikerna kan erbjuda. Det gör Sanders rätt och Biden fel.

Om man tittar på den nuvarande presidenten har han lyckats med att vara anti etablissemang, trots att han tillhör det. På samma sätt förhåller det sig med miljardären och mediemogulen Bloomberg. Han är etablissemang, men sättet att presenterar sig är anti etablissemang.

När det gäller tv reklam inför Supertuesday är dock Sanders och Biden ganska jämnstarka. Bernie Sanders spenderar 14 miljoner dollar. Nästan lika mycket spenderar Joe Biden, dvs 13,5 miljoner dollar. Inte mycket jämfört med Bloombergs 184 miljoner och den andre miljardären Steyers 37 miljoner. Bidens budget räcker till tv reklam och en organisation som på pappret är jämförbar med Sanders. Effekten ur organisationerna skiljer sig däremot radikalt.

Nästa vecka talar allt för att det blir exit för Joe Biden.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna