06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

EUROVISION SONG CONTEST 2024

Eurovision Song Contest har hållits sedan 1956. Första gången sändes tävlingen från Lugano i Schweiz. Enda avsteget var 2020 då corona epedemin gjorde att det inte blev någon Eurovision.

I år var det Sveriges och Malmes tur som konsekvens av segern i fjol.

Händelser i omvärlden har haft ganska liten påverkan på Eurovision förän i år. Två politiska händelser gjorde det, nämligen krigen i Ukraina och Gaza och då speciellt konflikten i Gaza. Det har gjort tävlingen till ett potentiellt mål för terrorangrepp.

Poliser från Norge och Danmark har assisterat, precis som poliser i övriga Sverige i Malmö. Tursamt nog hände inget allvarligt. Frågan är om framtida Eurovision tävlingar kommer att användas politiskt. Kanske såg vi ett trendbrott i Malmö. Från att vara ganska opolitisk blir tävligen en del av politiska spel. 161 miljoner tittare är självklart ett imponerande instrument för att förmedla ett budskap.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna