06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Länge leve liberalismen

Christian Engström berättar om att de rebelliska fp-kvinnorna funderar på att överge sitt motstånd mot FRA-lagen. Anledningen är enligt DN och Svd att regeringen överväger en specialdomstol. Det finns ingen annan väg är: Riv upp, gör om, gör rätt!  

Att fp- kvinnornas vacklande gör Engstöm orolig om han får tro TT. Han är debattör för Piratpartiet.

Hans parti profilerar i frågor om upphovsrätt, integritet och yttrandefrihet och tryckfrihet. De är frågor som en gång var viktiga folkpartifrågor. Centern har också profilerat sig som ett liberalt parti. Dessa frågor har kommit i fokus igen. De engagerar yngre. Den tekniska utvecklingen och de kraftigt sänkta priserna för att utöva sin tryckfrihet har ritat om rättighetskartan. 
Politikerna i riksdagen agerar som om Gutenbergs tryckpress är den enda garanten för åsiktsmässig mångfald. Tryckpressen har ersatts av medier som har en räckvidd som är minst 100 eller tusenfald. Undrar när politikeran tar konsekvenserna av detta. Det är dags att  inse att förändringarna kräver grundlagsmässigt skydd.
Det kräver ett offensivt agerande av politikerna som jag skriver i en blogpost.
Tryckpressen skapade ett behov av tryckfriheten. Internet skapar ett behov av en integrerad utökad grundlagsskyddad personlig integritet och tryckfrihet. FRA lagen minskar individens frihet. Det för Sverige åt fel håll. Det borde även riksdagen inse. Det är ett generalangrepp mot liberalismen.
Genom sitt agerande tror jag att risken/chansen (stryk det inte önskade) ytterligare ett nytt parti i riksdagen efter valet 2010. 
Anledningen är att liberalerna övergivit liberalismen.
Andra bloggar som kommentera detta är: Henrik Alexandersson, Promemorian, Annikas tyckeri och Mark Klamberg. 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar