06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Stockholm, Globen, 19 september

De finns kvar, musiklegenderna som turnerar runt världen. 

De har blivit äldre. På något sätt påminner de mig om att jag också har blivit äldre. De flesta är 60+ och några 70+. De berättar något om vår tid. Livet är inte slut vid 67. Du kan göra ett val ( eller i vart fall kan många) och verka om det ger dig mening, långt upp i åldrarna. På så sätt blir dessa megastjärnor förebilder inte bara som musiker. 

En av de största besökte Stockholm och Globen i går, Steveland Morris eller mera känd som Stevie Wonder. Ett musikaliskt geni som drog ett nästa fullsatt Globen. Han är gränsöverskridande. En del av oss minns hans samarbete med Andrea Bocelli.  
Det var spännande att se han attraherade människor i alla åldrar. Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet var också där. Det var berörande och härlig musik. En upplevelse fylld av kärlek.
Stevie Wonder utstrålar verkligen att han älskar det han gör. Han älskar vad som sker i mötet mellan honom och publiken. Det är en stark drivkraft. Annars skulle han kunna dra sig tillbaka, efter 22 grammisar och en Oscar.

Efter en trevande start blev konserten allt mer helgjuten, ju längre han och hans fantastiska band spelade. 
Det är inte bara Stevie Wonder på konsert. Det är ett antal exeptionella musiker han har med sig. Flera av dem håller absolut världsklass, basisten och slagverkarna är helt underbara. Även kören håller mycket hög klass. 
När jag lämnar Globen finns några av hans klassiker spelande i huvudet. 
De kommer säkert att snurra där tills jag somnar

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar