07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dags att be om ursäkt

Hänt i Värmdö

Jag intervjuas i dagens NackaVärmdöPosten om en debattartikel som aldrig kom in i tidningen. Det är mycket som är förvånande med artikeln. Tonen och strategin är två saker. 

Alliansen bör som jag  ser det lägga om strategi, vilket jag skriver om i NackaVärmdöPosten. Fokus måste vara på vad Alliansen och Alliansens partier vill göra och hur man vill göra det. Sedan är det är väljarnas sak att i val fälla sitt domslut. Det ska inte partierna försöka sig på. Samma språk talar Hans Lindqvist på sin blogg i dag.
Det goda med turbulensen kring artikeln är att den visar att medlemsinflytande och demokratiska processer skapar resultat. Tack vare medlemmarna i kristdemokraterna och centern blev det ingen gemensam debattartikel. Det blev ingen offentlig recension från Allianspartierna. Två av mittenpartierna visar hur man tycker att politisk strategi ska formas. Den ska formas från basen och inte tvärt om. Heder åt Stefan Dozzi och Hans Lindqvist som tog konsekvenserna av den debatten. De ställde sig på rätt sida.
Peter Bondesson blir däremot svaret skyldig. I korrespondensen inför den eventuella publiceringen säger han den 5 oktober i ett mail till kommunens 12 högsta politiker ”Hi, Nu godkänd för att skickas till media. Bra och självklart att oppositionen ändras till (S) m.m. Understrykningar bör alltid undvikas i tidningsartiklar. Vad är viktigt, hela artikeln självklart. Mvh/ Peter B” . Bondesson ville skicka iväg artikeln innan den var demokratiskt granskad. Det låter inte bra.
Sedan kommer det anmärkningsvärda. Bondesson säger följande: ”PS Brobygget handlar om att Brynte bör sparkas. Inte vår sak att säga tydligt, texten ska inte tolkas annorlunda än så.” 
Menar Peter Bondesson att socialdemokraterna ska uttala sig om hans eget varande inom folkpartiet? Är detta vad Peter Bondesson menar med att skapa ett gott kontaktklimat? 
Peter, är det inte dags att be om ursäkt offentligt? 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar