06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Lägre tröskel krävs


Utredningen om trygghetssystem för företagare kommer med en rad spännande förslag. Företagarna som betalar ska nu äntligen få något ut av sina inbetalningar. Inte en dag för tidigt.

Sjukpenning är en självklarhet för alla andra, men inte för de företagare som har enskild firma. De betalar men får nästan inget av systemet. Så är det på område efter område. Detta borde redan varit åtgärdat av Alliansregeringen. 
Maud Olofsson har bollen nu. Vi får hoppas att hon segrar i den kamp som nu väntar mot finansminister Anders Borg kring reformering för småföretagarna. Sen kan man som Svenska Dagbladet reflektera över om det ska skapas möjligheter för att använda helt privata lösningar.
Bättre villkor för småföretagare sänker tröskeln för att starta eget. Här måste regeringen bli bättre i handling. Hos de mindre och medelstora företagen finns jobbtillväxten. Här skapas dessutom mycket av den reala ekonomin.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar