07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Skriftliga omdömen på alla regeringsledamöter

Regeringen har genom Magister Björklund öppnat dörren för skriftliga omdömen för elever redan från årskurs 3. Själva anser vi nu att regeringen är mogna för att få skriftliga omdömen redan efter årskurs 2. Dessutom har regeringen nyligen genomfört ett centralt budgetprov. Den mentala mognaden borde finnas för att ta emot omdömen. 

Här kommer den kompletta listan med skriftliga omdömen på samtliga regeringsledmöter.

Jag tar självklart emot synpunkter på omdömena

Fredrik Reinfeldt: Du säger inte så mycket. Du försöker vara en lagspelare. Att resa runt och träffa vanligt folk är bra. Det förtjänar att uppmärksammas. Mycket av vad du lovar infriar du. Tyvärr verkar du ha haft svårt att tygla ditt temperament i FRA- frågan. Dessutom har du visat på dålig politiskt omdöme i den frågan. Man pissar inte på sina kärnväljare. Det gör man på toaletten. Tyvärr ställer sig många väljare frågan vem du är:  Sosse eller borgare? 
Totalbetyg: G
Maud Olofsson: Du frustar och går på som en bäver. Din karisma är smittande. Många av dina ideér kring småföretagande är bra. Du lovar mer än du levererar. Det kan bli ett problem framöver. Du har inte trampat fullt lika mycket i klaveret som Fredrik i FRA-frågan, men det drar ned betyget i alla fall. Du måste vinna fler fighter mot Borg. Opinionsbildningen genom partiet kan vara en möjlighet. Dina dubbla ersättningar sticker i ögonen. Släpp den ena av dem. Det blir en lättköpt seger.
Totalbetyg: VG
Anders Borg: Du klarar dig bättre än regeringen som helhet. Ett hedersomnämnande i sig. Problemet är att helheten blir lidande. Du är den förste borgerlige rikshushållaren i modern tid. Klädstilen funkar bra. Du klär dig proggigare än de flesta miljöpartister och definitivt jämfört med Ohly. Du är pedagogisk mer än politisk. Det har framställts om en svaghet. I själva verket ger det integritet. Om du taggar ner lite, vinner helheten. Den här regeringen kan annars spricka genom sin starkaste länk.
Totalbetyg: VG
Jan Björklund: Du är den som har varit närmast att få MVG i hela regeringen. Skolfrågorna är satta i fokus. En stor personlig triumf för dig. 
Man får inte fuska med fakta. Det har nästan renderat dig en regligering. Nu klarar du dig med ett nödrop. Du lär inte skapa en ”Lejonkung-effekt” i nästa val. Jobba på vidare och inled samarbete med kommunerna, så kan du vinna en del. Nu ligger du på kollsionskurs med dem. Det kan snabbt bli en katapult.
Totalbetyd: G
Göran Hägglund: Fan va du är trevlig. Egentligen skulle du hålla sommarprogram och vara mysig hela tiden. Då kommer du till din rätt. Du lyckas inte förmedla engagemanget för de social frågorna inifrån och ut som Björklund gör för skolan. Pröva och lär lite av honom. 
Du har fått igenom en massa. Grattis till det. Sedan spricker du i hantverket. Det är bättre med några bra prylar än många halvbra.
Totalbetyg: G
Carl Bildt: Dig hade vi högst förväntningar på. Du är helt enkelt allt för dryg och allt för kaxig. Du är påläst som få. Nu behöver du någon som viskar i ditt öra: du är dödlig, du är dödlig. Du älskar språket och får till det, men ibland sviktar omdömet. Nu har du bara cirka 9 månader kvar och sen är det EU som gäller. Pröva att vara ödmjuk åtminstone en dag i veckan.
Totalbetyg: G
Sten Tolgfors: Du är tungviktare i regeringen, men ingen har förstått det, allra mins du själv. Börja med att motverka din ungdomlighet genom ett extremt sobert klädval. Börja med skägg. Träna rösten så den blir fylligare. Träna det politiska omdömet. Din behandling av FRA frågan gör att du egentligen inte skulle få fortsätta.
Totalbetyg: IG
Mats Odell:Du har gjort saker bättre än förväntat. Snygg försäljning av Vin och Sprit. Fick igenom fastigetsskattefrågan. Bra initiativ – dåligt resultat. Du har erfarenhet. Den använder du. Utförsäljningar kommer att få mindre fokus i samband med finanskrisen. Jobba mer med opinionsbildning genom artiklar. Börja blogga som Bildt. Berätta vad du gör.
Totalbetyg: G
Andreas Carlgren: Du klarar dig oförskämt bra. Rätt frågor och oftast rätt svar. Din utmaning kommer att bli: leverans. Din ungdomliga utstrålning förstärker trovärdigheten och inte tvärt om som för Tolgfors.
Totalbetyg: VG
Eskil Erlandsson: Du klarar ditt fögderi ganska bra. Egentligen skulle vi inte ha en minister som sysslar med jordbruk skilt från miljöfrågorna. Det är förlegat. Du skulle vara naturresurs- och jordbruksminister under Andreas Carlgren. Din post är lite otidsenlig, så du kan inte göra bättre än vad du gör.
Totalbetyg: G
Åsa Torstensson: Du har bland de viktigaste portföljerna i hela regeringen. Du har inte fått ändan ur vagnen. Du är för otydlig när det gäller att släppa in privata aktörer för att snabbt lyfta Sveriges infrastruktur. Sy ihop lösningarna! Bjud in till anbudskonkurrenser. Jag vet att du kommer att säga att sossarna inte hade pröjsat för sig innan de försvann. 
Det argumentet fungerar inte efter 2 år som minister. Nu krävs resultat.
Totalbetyg. G-
Sven Otto Littorin: Du är mer sosse än sossarna själva. Vad gör du i en Alliansregering? Du måste bli borgare, så det märks. Om du inte skärper till tid och skriver några konservativa debattartiklar, kommer du bli en av Sveriges yngsta landshövdingar. Du har talang, men du för fel politik. Ett plus i knaten för att du lyckats hålla din hetlevrade statssekreterare i schack. Där visar du att du har talang.
Totalbetyg.: IG
Cecilia Malmström: Du är arbetsmyra och påläggskviga. Det patriarkala uttrycket påläggskalv avstår jag från att använda. 
Det du gör kommer inte fram. Ställ dig framför spegeln och säg: Jag är en tiger.
Du måste jobba mer med att visa på hur Sverige sätter stopp där EU går för långt. Om du inte gör det minskar stödet för EU ytterligare. Du är en möjlig ny partiledare för folkpartiet, men du måste du synas mer och vara tuffare.
Totalbetyg: G+
Lars Lejonborg: Din framtid i politiken har du bakom dig. Forskningspolitiken har du fört framåt. Heder åt det. Nu är det dags att lägga av och släppa fram nya krafter. Tack för dina insatser.
Totalbetyg: IG
Nyamko Sabuni: Vår första lyckade integrationsminister. Jämställdhetsfrågorna diskuterar du publikt. Det behövs. DusSyns mindre i pressen nu. Det är förmodligen en klok strategi.
Totalbetyg: G
Tobias Billström: Bättre än ditt rykte. Migrationsfrågorna är svåra frågor att hantera. Du har väckt en debatt kring dessa som är saklig och reflekterande.
Totalbetyg. G
Gunilla Carlsson: Egentligen är jag jävig vad gäller dig. Vi hade ju en kort fling, tror jag. Trots detta, så vågar jag säga att fokuseringen i biståndspolitiken är bra. Fortfarande återstår att släppa in nya tankegångar som mikrokrediter, verksamheter á la Hand in hand. Slaget mot biståndsmaffian är inte vunnit ännu. Fler resultat krävs.
Totalbetyg: G+
Christina Husmark Persson: Du har stått för mycket av att förverkliga arbetslinjen. En del av det du gjort är bra. det nya systemet har barnsjukdomar och leder till oönskade effekter. De måste byggas bort. Annars riskerar du regeringens chans till återval ännu mer. Lösningen inom din sektor ska inte bara utgå från skolmedicinen. Det krävs ett bredare perspektiv. frågan är om du har det+
Totaltbetyg: G-
Beatrice Ask: Hur skulle det vara om du hade integritet och säga vad du tyckte egentligen? Du skulle kunna vara den mest omtyckta ministern. Nu håller du tyst och får kritik. Det är rättmätig kritik. FRA lagen är inte bra. Det vet du. Du gillar heller inte lagen. Berätta det då!
I regeringen får man inte vara blyg flicka – Du är för mycket av det. Var har förstärkta medborgerliga fri och rättigheter tagit vägen? Var finns en författningsdomstol? När skrivs internetanvändningen in som en grundlagsskyddad rättighet?
Totalbetyg: IG
Maria Larsson: Du har hand om viktiga frågor. Ditt största problem är att du är allt för osynlig.
Dina frågor är hjärtefrågor inte bara för kristdemokraterna. Lägg mer tid på att synas.
Totalbetyg. G-
Lena Liljeroth Adelsson: Du var en lysande ordförande för Fryshuset. Du är en av våra tystaste kulturministrar någonsin. Du kan frågorna. Trots detta avstår du från opinionsbildning. Vet skäms. Kulturfrågorna ska skilja mellan en borgerlig regering och en socialdemokratisk. Nu blir sossarna mer borgare än vad du är i många stycken. Skärpning Lena!
Totalbetyg: IG 
Ewa Björling: Du har hand om de viktiga frågorna om frihandel. Varför syns du så lite?
Du har bra åsikter. Gör reklam för dem. Carl bild behöver motstånd. Att sprida frihandel är att sprida fred och demokrati. Det är dags att börja missioner eller avgå. Du måste börja blogga. Skriv om dina resor. det finns många liberaler som skulle stötta dig om du visade dig.
Totalbetyg: G-
Fler bloggare med bra inspel och synpunkter till regeringen: Magnus Andersson, Rick Falkvinge, Per Ankersjö, Jonas Rask,  Johan Norberg, Mina Moderata karameller, Farmorgun

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar