06132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

1800 mail i inkorgen

Fredrick Federley ondgör sig över de mailbombningar som drabbat honom och andra riksdagsmän. Svenska Dagbladet rapporterar. Han kallar det ett helvetesproblem. 

Jag blir kluven till Fredriks synpunkter i intervjun. 
Å ena sidan tar jag avstånd från mailterrorism. 
Å andra sidan tycker jag att Fredrik missar en möjlighet att väcka en en viktig debatt. Den om hur väljare och politiker ska kunna kommunicera mellan valen. När opinionsgrupper väljer vägen via mailbombning är ett tecken på något. De visar på att vi inte har fungerande mötesplatser mellan politiker och väljare. Om de fanns skulle inte mailbombningarna användas. 
Internet skapar möjligheter till att etablera nya mötesplatser. De kommer inte till av sig själv. Det krävs att någon etablerar dem. Här har politikerna huvudansvaret. Ledordet måste vara interaktivitet. 
Det vore bra om Fredrik tog tag i frågan om mötesplatserna och inte bara ondgjorde sig över väljarnas rådvillhet.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar