07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Fransson anställs inte på Dramaten

Hänt i Värmdö

Efter flera veckor av spekulationer är det nu klart. 

Chefen för beställarkontoret i Värmdö kommun, Monica Fransson blir inte anställd på Dramaten. 

I en kommentar från Dramatens tillträdande chef Marie-Lousie de Geer-Bergenståhle-Ekman säger hon följande:
”Vi upplevde Fransson som en stark kandidat. Hon har en lång erfarenhet av att viska i politikers öron. En sådan kompetens skulle kommit väl till pass som chef för sufförerna här på teatern”
”Efter gårdagens möte i kommunstyrelsen i Värmdö har vi dock beslutat att inte anställa Fransson. Skälet är att hon inte följer manus. Hon producerar manus själv. Skådespelarena hos oss behöver stöd när de tappar koncepten. De har inget behov av att bli utskällda, fortsätter de Geer-Bergenstråhle-Ekman. Skådespelare är känsliga själar.”
”Idén med att sufflören skriver manus är helt ny för oss. 
Vi ser att det skulle kunna bli spännande uppsättningar. Problemet är att vi inte skulle veta vart pjäserna skulle ta vägen, fortsätter den tillträdande Dramatenchefen.” 
”Hur skulle det till exempel se ut om sufflören mitt i Hamlets stora monolog lägger till ett rösta på Gösta? Personligen tycker jag verkligen det skulle vara bra. Min man Gösta är värd all positiv uppskattning han kan få. Våra besökare däremot skulle aldrig acceptera det, avslutar de Geer-Bergenstråhle-Ekman.” 
Jag har förgäves sökt nå Stefan Dozzi, ordförande i socialnämnden i Värmdö kommun för att höra hans kommentar till Dramatens beslut. Han var den som på gårdagens kommunstyrelsemöte fick ta emot en utskällning av Monica Fransson. Dozzi vill ge kommunen möjlighet att delta i en konkurrensupphandling. Det vill uppenbarligen inte Fransson. Hon tyckte att han var en ”idiot” som ville ändra principerna för upphandlingen av äldreboendet Ljung.
Tills vidare håller jag på den tesen att politikerna beslutar och tjänstemän verkställer och inte tvärt om. 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar